Pe 11 si 12 aprilie - in clubul Session - si pe 13 aprilie la Muzeul National de Arta Contemporana va avea loc a treia editie a festivalului de muzica electronica si arte vizuale conexe - Rokolectiv. Tema din acest an a festivalului: Playground.

In 2008 Rokolectiv incearca sa creeze un “loc de joaca” pentru muzicieni si artisti vizuali, cu prezentari, concerte, screening-uri si instalatii. Invitandu-i in Playground timp de trei zile, Rokolectiv ii “forteaza” pe artisti sa-si impinga limitele creativitatii, sa faca loc Improvizatiei, Mutatiei, Speculatiei si Interactiunii sau, dimpotriva, sa-si urmeze cu strictete regulile si limitarile impuse de propriul joc.

Editia 2008 a Rokolectiv anunta (re)intoarcerea Live-ului si continua, ca si pana acum, sa stimuleze amestecul de genuri/medii. La loc de onoare in acest an va fi miscarea Underground Resistance. Legendele Detroit techno vin in premiera in Romania cu un live Interstellar Fugitives sub "comanda" lui "Mad" Mike Banks.

Rokolectiv 2008 prezinta si un showcase dedicat scenei norvegiene - scena care a avut o evolutie aparte in lumea muzicii electronice - cu “veteranul” space-disco Bjorn Torske , mutantii future jazz Mungolian Jet Set si Elektrofant, house band-ul cel mai apropiat de cercul polar.

Festivalul va culmina cu evolutia extraordinara a lui Jean-Jacques Perrey, pionier al muzicii electronice. La cei 79 de ani ai sai, impreuna cu David Chazam, Perrey promite o intoarcere la copilarie, alaturi de jucaria sa preferata, ondiolina, potrivit unui comunicat de presa.

Daca doresti sa participi la toate cele trei zile ale festivalului, iti poti achizitiona un bilet in valoare de 75 RON, iar daca optezi pentru un bilet valabil pe o singura zi, acesta va costa 35 de ron si poate fi luat de la fata locului.