Vocea unei Generatii este un program educational interactiv, sub forma unei caravane alcatuite dintr-o conferinta si un training profesionist. Scopul proiectului este educarea si informarea tinerilor in domenii precum participarea in luarea deciziilor, importanta angajamentului civic, responsabilitatea leadershipului politic si beneficiile dezvoltarii comunitare generate de tineri.

Caravana va ajunge in cinci orase: Constanta (7 aprilie), Cluj Napoca (9 aprilie), Timisoara (11 aprilie), Iasi (15 aprilie) si Bucuresti (13 mai)

Vocea unei Generatii se va desfasura in perioada 7 aprilie – 13 mai. Programul se adreseaza tinerilor cu varsta cuprinsa intre 16 si 25 de ani, pe care ii invita sa se inscrie on-line la conferinta si la training, prin completarea unui formular de inregistrare care poate fi gasit pe site-ul www.voceauneigeneratii.ro.

Inscrierea la conferinte are rolul de rezervare a locurilor, in limita spatiului disponibil. Inscrierea la traininguri reprezinta o conditie pentru participarea la acestea, numarul de locuri fiind limitat.

Conferintele de dimineata urmaresc sa raspunda unor intrebari precum: oportunitatile locale de participare si implicare civica, sprijinul autoritatilor locale in acest sens, rolul dezvoltarii, cine contribuie la aceasta si cum pot se pot implica tinerii in dezvoltarea comunitatii lor, ce inseamna sa fi delegat de tineret la Natiunile Unite si cum poate un tanar sa ajunga acolo.

Trainingurile de dupa-amiaza vor aborda tematici ca: lobby, advocacy, participare. De asemenea, va exista o sesiune speciala, sustinuta de Corina Murafa, Andrei Mehedintu si Laura Munteanu, in care tinerii sunt indrumati in vederea intocmirii unei aplicatii de succes pentru competitia “Delegat de Tineret la Natiunile Unite”. Obiectivul trainingului este cresterea capacitatii tinerilor lideri locali de a participa activ in luarea deciziilor, de a face advocacy pentru o cauza si de a fi mai bine pregatiti in eventualitatea aplicarii ca delegat de tineret la Natiunile Unite.

Site-ul www.voceauneigeneratii.ro reprezinta principalul canal de comunicare intre organizatori si participanti, data conferintelor si a trainingurilor, locatia acestora, orele de desfasurare si agenda completa a temelor de discutie si a vorbitorilor putand fi urmarite in acest fel.