Mark & Spencer au creat branturi speciale care vor permite femeilor sa poarte pantofi cu toc inalt, fara a mai resimti dureri in picioare. Iubitoarele de tocuri stilleto pot rasufla, asadar, usurate dupa o zi intreaga de stat "la inaltime".

Designerii de la Mark & Spencer au adaugat pantofilor cu toc foarte inalt niste branturi care le vor ajuta pe doamne sa poata beneficia si de moda, si de confort. Branturile sunt concepute astfel incat sa distribuie greutatea in mod egal pe suprafata labei piciorului, nu doar spre varf, cum se intampla pana acum. Micile gaselnite le vor face pe doamne sa simta ca poarta pantofi mai josi decat sunt ei de fapt, sustine dailymail.co.uk.

Branturile se pun sub calcai si curbura talpii, crescand astfel stabilitatea labei piciorului si impiedicand-o sa se mai impinga spre varful pantofului. Aceste lucruri par sa imbunatateasca pozitia corpului si sa creasca senzatia de confort, impiedicand ca degetele de la picioare sa mai fie strivite de-a lungul intregii zile.

Tehnologia Insolia - branturi care au pernute incorporate - este introdusa pentru prima oara in designul pantofilor creati de M&S. Colectia de primavara 2008 a Per Una, Autograph si Limited Collection va include 35 de modele diferite de pantofi cu tocuri mai inalte de 4 cm care includ si tehnologia Insolia.

Branturile imbunatatesc pozitia labei piciorului
Foto: footankle.com

Cel care a creat acest concept este ortopedul de renume mondial Howard Dananberg.

Acesta sustine ca o femeie care poarta tocuri de cel putin 4 cm adauga cu 64% mai multa presiune asupra labei piciorului in comparatie cu purtarea unei perechi de pantofi fara toc.

Medicul spune ca presiunea este redusa cu 22% in cazul folosirii acestor branturi.

Specialistul in osteopatie si acupunctura Garry Trainer i-a tratat, printre altii, pe Jude Law, Gwyneth Paltrow, Sir Paul McCartney si Emma Thompson. El sustine ca artrita si problemele cu genunchii sunt de doua ori mai frecvente in cazul femeilor care poarta tocuri inalte, decat in cazul barbatilor. "Purtarea indelungata a tocurilor inalte duce la scurtarea tendonului lui Achile, bataturi, probleme cu genunchii si dureri de spate", a mai spus acesta.