Nu stim daca s-a pus ceva in apa sau pur si simplu romanii care locuiesc in vestul tarii au un simt al umorului mai dezvoltat. Cert este insa ca, in urma unui sondaj realizat de Reader's Digest, oradenii au iesit pe locul 1 in topul celor mai amuza(n)ti romani, urmati de timisoreni si craioveni, sustine un comunicat.

Se glumeste in unele regiuni ale tarii mai mult decat in altele? In urma sondajului realizat in Bucuresti, Craiova, Timisoara, Sibiu, Brasov, Iasi si Oradea, trecatorii au fost provocati sa spuna un banc sau o poveste amuzanta, sa cante ceva haios sau sa danseze – orice pentru a-i face pe reporteri sa rada. Fiecare persoana care a acceptat provocarea a primit un punct, numarul maxim de intervievati fiind de 30.

Pe primul loc in clasament a iesit Oradea (20 de puncte), urmata de Timisoara (17 puncte), Craiova si Brasov (cate 10 puncte fiecare). Pe locul 5 s-au clasat bucurestenii (9 puncte), urmati de sibieni (8 puncte), pentru ca topul sa fie inchis de ieseni, cu doar 6 puncte.

Concluzia sondajului? Exista unele deosebiri pe regiuni geografice in abordarea umorului: "Intr-adevar, oamenii care traiesc in vestul tarii sunt mai deschisi datorita modelului occidental pe care l-au avut mai aproape“, spune Ioan Gyuri Pascu, actor, interpret si compozitor, care a traversat tara in lung si lat cu grupul de umor Divertis.

"Oamenii mai varstnici au trait experienta sarbatorilor campenesti si a glumelor spuse in ilegalitate, asa ca oricand pot descarca ceva amuzant din memorie. Umorul face parte din zestrea noastra genetica“, a mai adaugat Gyuri Pascu.

Un sondaj similar a fost realizat de Reader's Digest si in alte tari din Europa:

1. Croatia - 54%

2. Ungaria - 45%

3. Marea Britanie - 40%

4. Romania - 38%

5. Polonia - 24%

6. Finlanda - 20%