Tanara regizoare Iulia Rugina ne spune de ce ar trebui sa mergem la Festivalul NexT. Productiile de calitate, prietenii si atmosfera sunt principalele ingrediente pentru o saptamana reusita la 'NexT'. "Este usor sa vezi filme scurte, public fiind. Daca vezi cinci filme intr-o ora, in loc de unul singur exista sanse sa-ti placa mai mult si sa pleci incantat de la festival. Este ceva ce nu vezi de obicei la cinema", a declarat regizoarea.

Iulia Rugina despre NexT

Festivalul International de Scurt si Mediu-Metraj NexT, infiintat anul trecut in memoria regizorului Cristian Nemescu si a sound-designerului Andrei Toncu, va incepe la Bucuresti pe data de 7 aprilie.

Timp de o saptamanapana, peste 100 de filme din toate colturile lumii vor rula la Cinemateca Eforie si 27 de invitati vor fi prezenti in cadrul seminariilor de regie, sound-design, productie si distributie de la Orange Concept Store de pe 9, 10 si 11 aprilie. Organizatorul festivalului este si anul acesta Societatea Culturala NexT, in jurul careia sunt grupati multi dintre prietenii si colaboratorii celor doi.