"Unii se nasc poeti, altii se fac. Importanta-i inspiratia!" Acesta ar fi moto-ul scurtmetrajului basarabean "(Plictis si) Ispiratie", regizat de Igor Cobileanski. Povestea este simpla. Undeva in Est, intr-o tara uitata de lume, un primar plictisit, adjunctul sau si politistul comunitatii decid sa-l caute pe Ion - paznicul garii - pentru a compune versuri pentru edilul comunei.

Comedia, prezentata de actrita Ana Ularu intr-un mini-interviu NexT, ilustreaza viata unor oameni simpli, care se pregatesc de campania electorala. "Este un film despre cum arta cere sacrificii: gasirea unui scriitor de slogane bune pentru un primar corupt si prost privit" a declarat actrita, precizand ca productia are "un tip de umor si un tip de apropiere specific zonei, pentru care Romania are din ce in ce mai multa fascinatie".

Ana Ularu despre "(Plictis si) Ispiratie"

Festivalul International de Scurt si Mediu-Metraj NexT, infiintat anul trecut in memoria regizorului Cristian Nemescu si a sound-designerului Andrei Toncu, va incepe la Bucuresti pe data de 7 aprilie.

Timp de o saptamanapana, peste 100 de filme din toate colturile lumii vor rula la Cinemateca Eforie si 27 de invitati vor fi prezenti in cadrul seminariilor de regie, sound-design, productie si distributie de la Orange Concept Store de pe 9, 10 si 11 aprilie. Organizatorul festivalului este si anul acesta Societatea Culturala NexT, in jurul careia sunt grupati multi dintre prietenii si colaboratorii celor doi.