Un nou nume confirmat pe afisul B’ESTFEST 2008: „revolutionarul” Manu Chao va concerta in cea de-a treia zi a festivalului, pe 6 iulie.

Nascut in 1961, Manu Chao - pe numele sau adevarat Jose-Manuel Thomas Arthur Chao - a copilarit intr-o suburbie a Parisului, intr-un mediu cultural foarte divers, ceea ce a determinat mai tarziu mixtura de sound-uri din muzica sa - rock, chanson, salsa, reggae, ska si raď, precum si repertoriul poliglot: franceza, engleza, spaniola, catalana,

portugheza, galitiana, araba si wolof.

In 1987, Manu pune bazele trupei Mano Negra, impreuna cu Antoine Chao si Santiago Cassariego - fratele, respectiv varul sau. Dupa cinci albume Mano Negra, artistul paraseste trupa, iar in 1998 lanseaza primul album solo, sub numele de Manu Chao: „Clandestino“.

B’estfest va avea loc in cadrul complexului Romexpo, in zilele de 4, 5, 6, si respectiv 11 iulie - Aftershock. Artistii confirmati pana acum sunt Cypress Hill, UNKLE si Apollo 440 (4 iulie), Kaiser Chiefs si Manic Street Preachers (5 iulie), Manu Chao, Nelly Furtado, Roisin Murphy (Moloko) si Sunrise Avenue (6 iulie), si Judas Priest, Primal Fear si Ross The Boss (11iulie).

Biletele de o zi (4, 5, sau 6 iulie ) au fost deja puse in vanzare. Acestea costa 90 de lei in presale, urmand ca in zilele de festival, la intrare, acestea sa coste 110 lei. Biletele de o zi, abonamentele pentru toate cele 3 zile de B’ESTFEST (240 de lei), precum si biletele pentru B’estfest Aftershock (75 de lei) pot fi achizitionate de pe www.myticket.ro si din reteaua magazinelor Diverta.

Asculta "Clandestino" de pe albumul cu acelasi nume (1998)