Afisul editiei de anul acesta a B’ESTFEST se completeaza cu inca trei nume: Stereophonics, Miss Platnum, poreclita "Missy Elliot a Balcanilor" si Deluka, o trupa underground londoneza.

Membrii Stereophonics, Kelly Jones, Richard Jones si Stuard Cable, si-au inceput cariera in Marea Britanie in 1992, initial sub numele de Tragic Love Company, ca trupa de coveruri, urmand ca mai tarziu sa-si schimbe si stilul, si numele, devenind Stereophonics.

In 1997 trupa lanseaza primul sau material discografic, “Word Gets Around”, clasat pe primele pozitii ale topurilor britanice. Doi ani mai tarziu, Stereophonics este declarat “Best New Group” in cadrul ceremoniei Brit Awards.

Agenda Stereophonics pe anul acesta mai cuprinde, alaturi de B’ESTFEST in ziua de 5 iulie, festivalurile Pinkpop, Rock im Park/ Rock am Ring, Oxegen, T in the Park si V Festival, conform unui comunicat.

Miss Platnum

Pe 4 iulie, romanii o vor putea vedea pe scena festivalului si pe Ruth Renner, alias Miss Platnum. Artista este originara din Banat si a ajuns celebra in toata Europa datorita promovarii unui nou gen muzical numit R ‘n’ Balkan, un melanj de R&B, pop si etno balcanic.

Poreclita "Missy Elliot a Balcanilor", Miss Platnum a lansat primul sau album, "Chefa", in 2007. Materialul a fost intens promovat de single-ul "Give me the food", in care Ruth vorbeste in limba romana si glumeste pe seama „rotunjimilor” corpului sau si pe seama apetitului crescut pentru mancare.

Deluka

Formata din Ellie Innocenti, Kris Kovacs, Stevie Palmer si Daniel Brasco, Deluka este una dintre cele mai apreciate trupe din circuitul underground londonez. Trupa se va afla anul acesta pentru a doua oara in Romania, dupa ce in 2007 a fost cap de afis la UnderLondon Fest.

Dupa succesul de care s-au bucurat in randul publicului roman, Deluka revine la Bucuresti pentru un nou show, pe 5 iulie, in a doua zi de B’ESTFEST.

Biletele si abonamentele pentru festival pot fi achizitionate de pe www.myticket.ro si din reteaua magazinelor Diverta. Biletele de o zi (4, 5, sau 6 iulie ) costa 90 de lei in presale, urmand ca in zilele de festival, la intrare, sa coste 110 lei. Abonamentele pentru toate cele 3 zile de B'ESTFEST costa 240 de lei, iar biletele pentru AFTERSHOCK costa 75 de lei in pre-sale, 90 lei la intrare.

Trupele anuntate pana in prezent:

4 iulie: Cypress Hill, Unkle, Apollo 440 si Miss Platnum

5 iulie: Kaiser Chiefs, Manic Street Preachers, Stereophonics si Nouvelle Vague

6 iulie: Nelly Furtado, Manu Chao, Rosin Morphy (Moloko) si Sunrise Avenue

11 iulie: Judas Priest, Primal Fear si Ross the Boss

Urmareste single-ul "Dakota" (2005) al trupei Stereophonics

Urmareste piesa "Mercedes Benz", cantata de Miss Platnum, lansata pe albumul "Chefa" (2007)

Urmareste "I'll wait", una din piesele trupei Deluka