Pe 11 aprilie, psihosociologul si scriitorul Jacques Salomé propune publicului romanesc conferinta „Sa intelegem bolile ca limbaje ale corpului", o invitatie la a-ti intelege mai bine corpul si a-ti respecta sanatatea. Relatia dintre corp si suflet este una foarte stransa, astfel incat prezenta unei afectiuni fizice poate fi semnul unui conflict emotional care dureaza de mult timp.

Jacques Salomé este creatorul metodei de comunicare ESPERE (Energie Specifica pentru o Ecologie Relationala Esentiala) prin care oricine poate invata sa comunice intr-un mod armonios si sa aplaneze conflictele cu ceilalti. Doua dintre instrumentele specifice numai acestei metode sunt simbolizarea – privita dintr-un alt unghi decat de obicei - si regulile de igiena relationala.

Salomé va propune, in aceasta conferinta, concepte cheie pentru a intelege mai bine mizele psihologice, afective si relationale care au permis unei boli sa se instaleze la o anume persoana, intr-un anumit moment din viata sa.

„Nu e vorba aici sa atribui o explicatie psihologica ca fiind singura cauza a bolilor, ci sa incerci sa intelegi secretul din istoria personala a fiecaruia, pornind de la legaturi care se stabilesc de-a lungul vietii sale”, explica Jacques Salomé.

Conferinta va avea loc pe 11 aprilie, la Hotelul Novotel din Bucuresti, Sala Paris, de la orele 18.00 la orele 21.00h. Costul unui bilet este de 80 ron, iar inscrierile se pot face pe adresa amaneser@amaneser.ro sau la numarul 021 – 327 54 45.