In imobilul unde stiam odata ca e Kenvelo de la Piata Universitatii, s-a deschis o galerie de arta. Tablouri fantasy, desene pe perete, grafica si placute de metal, gasite intr-o magazie. Cei patru artisti plastici ,care au aranjat spatiul fostului Kenvelo, tin galeria numai pentru o luna de zile, pana se va muta noul client. Expozitia se numeste "Atelier in tranzitie - Tranzitie in atelier" si va avea vernisajul pe 6 mai.

Ideea de expozitie de tranzitie este destul de noua in Romania. Artistii cauta spatii aflate in tranzitie, intre doi proprietari sau locatari. Astfel, inainte ca bormasinile sa zdrobeasca peretii pentru a da o noua fata spatiului, pe gustul viitorului locatar, pictorul Constantin Cioc a aranjat cu proprietarul cladirii pentru o galerie. "Expozitia este deschisa oricui are ceva de expus. Cei interesati ne pot arata lucrarile si daca se potrivesc si merita, le vom expune", ne-a declarat pictorul.

Deocamdata, galeria are expuse lucrari realizate de Judit Balko, Constantin Cioc, Francisc Chiuariu si Mihai Balko. Tablouri fantasy cu chipuri de copil, peisaj si poze cu propuneri de monumente. De exemplu, statuia lui Corneliu Coposu, din fata fostului Comitet Central, cu un mar in locul capului.

Alta camera este plina cu placute de metal care, in vremuri socialiste, ii fereau pe muncitori de necazuri. Sunt indicatii de tot felul: "Folositi manusi de protectie", "Se lucreaza pe schela", "Respectati normele de tehnica securitatii". Intr-o alta incapere artistii au asezat lucrari de grafica. In aceeasi camera, un stingator de flacari, langa o folie. Spatiul este plin de oglinzi, de pe vremea cand acolo era magazinul de haine.

Galeria din spatii tranzitorii are un pretext, dupa cum sustin si cei patru artisti care au organizat expozitia: "Spatiul in care se manifesta un artist este intr-o continua miscare, iar opera de arta este tranzitorie, odata cu autorul ei. Artistul are capacitatea de a modela cadrul in care plaseaza arta sa".