Un tanar inventator canadian a realizat prima motocicleta care are o singura roata...sau, cel putin, asa pare. De fapt, motocicleta Uno are doua roti, puse una exact in dreptul celeilalte, creand astfel senzatia de monociclu. Aspectul nu este singurul punct forte al motocicletei, aceasta avand un motor electric, nepoluant.

Ben Gulak a lucrat cativa ani pentru a finaliza motocicleta care foloseste tehnologie giroscopica. Vehiculul are un singur buton - "Pornit/Oprit" si se controleaza strict din miscarile corpului, informeaza dailymail.co.uk.

Motociclistul se inclina in fata pentru a accelera si se lasa pe spate atunci cand vrea sa franeze. Motocicleta are doua roti, una in dreptul celeilalte si atrage privirile tuturor de fiecare data cand apare pe strada.

Vehiculul ecologic este atat de mic si de usor, incat poate fi parcat chiar si inauntru si poate fi transportat cu liftul. Se reincarca foarte simplu, bagandu-l in priza.

Acum, Gulak (18 ani) cauta investitori care sa-i produca inventia in serie. "Ideea aceste motociclete mi-a venit dupa ce am fost in China acum cativa ani si am vazut tot smogul de acolo. Toti merg acolo pe niste scutere care polueaza foarte mult si am vrut sa fac ceva pentru a combate acest lucru. Am pornit de la convingerea ca daca nu voi face ceva care sa arate cool, oamenii pur si simplu nu vor fi interesati", a spus acesta.

"Acum am facut prototipul, iar reactiile au fost uimitoare. Rotile motocicletei sunt independente una de cealalta si au propriile suspensii, Uno fiind astfel usor de manevrat. Are un centru de greutate, asa incat, atunci cand te apleci in fata, motocicleta va accelera pentru a restabili centrul de greutate", a mai spus Gulak.

"Cantareste circa 55 kg si suporta orice greutate. Viteza maxima ajunge la 40 km/h, dar aceasta va creste odata cu implementarea unor motoare mai puternice. Ca marime, intra chiar si in lift, asa ca poate fi adusa pe un hol sau intr-o camera, pentru a o incarca. Durata de functionare este de circa doua ore si jumatate, este creata special pentru orasele aglomerate", spune inventatorul Uno.

Uno ar putea deveni o alternativa ecologica pentru automobile.