Cele mai apreciate productii din anul precedent si prima jumatate a lui 2008 sunt reunite de Mihai Chirilov, directorul artistic al festivalului International de Film “Transilvania”, intr-o sectiune cu traditie, pentru spectatorii dornici sa ia pulsul cinematografiei internationale.

Sectiunea Supernova cuprinde cele mai recente filme ale unor regizori consacrati precum Milos Forman (Goya’s Ghosts), Todd Haynes (I’m Not There – premii si nominalizari la Oscar, Globurile de Aur, Festivalul de la Venetia, Independent Spirits Award, BAFTA), Ulrich Seidl (Import Export – Selectia oficiala Competitie Cannes 2007), Gus Van Sant (Paranoid Park - Selectia oficiala Competitie Cannes 2007) sau Anton Corbijn (celebru fotograf si autor de clipuri pentru Depeche Mode, printre altii, care debuteaza in regie cu Control, prezentat si el la Cannes, anul trecut)

Citeva dintre aceste filme atrag si prin distributiile lor magnetice. Ingenioasa idee a lui Todd Haynes de a avea sase actori diferiti in pielea lui Bob Dylan in "I’m Not There" ofera publicului intalnirea cu Cate Blanchett, Christian Bale, Richard Gere, Heath Ledger, Marcus Carl Franklin si Ben Whishaw. Travestiul lui Blanchett, care seamana frapant cu Dylan, i-a adus nominalizari la premiile Oscar si BAFTA, Cupa Volpi la Venetia pentru Cea mai buna actrita si un Glob de Aur pentru Cea mai buna actrita in rol secundar.

"Goya’s Ghosts" afiseaza nume precum Javier Bardem, Natalie Portman si Stellan Skarsgard, iar Alexandra Maria Lara si Sam Riley, cunostinte mai vechi ale TIFF-ului, sint protagonistii din Control.

Marele castigator al Berlinalei din acest an, "Tropa de elite", al brazilianului Jose Padilha va fi aratat intr-o proiectie speciala, “la pachet” cu celalalt film distins cu Ursul de Aur (pentru scurt metraj), "O zi buna de plaja" de Bogdan Mustata.

Ultima seara a TIFF-ului va fi dedicata lui Woody Allen. Cel mai recent film al sau, comedia neagra "Cassandra’s Dream", va inchide cea de-a saptea editie a festivalului, cu povestea a doi frati (jucati de Ewan McGregor si Colin Farrell) care semneaza un pact cu consecinte dezastruoase.