Un mars de protest va fi organizat in aceasta duminica, pe 11 mai, in Bucuresti, mai multe ONG-uri cerand rezolvarea urgenta a problemelor care afecteaza identitatea si mediul Capitalei.

"Capitala noastra nu e mosia voastra" este mesajul pe care il vor sustine participantii si organizatorii marsului - Asociatia Bucuresti, Asociatia 21 decembrie 1989, Grupul pentru Dialog Social, Alianta Civica, Grupul de Actiune "Noii Golani", Asociatia Salvati Bucurestiul si Federatia Biciclistilor din Romania.

Acestia cer o reactie imediata din partea autoritatilor in privinta mai multor nereguli in gestionarea Bucurestiului, de la poluare si trafic aglomerat, pana la conservarea lacasurilor culturale.

"Cerem rezolvarea urgenta a unor probleme precum dezmembrarea constructiei de langa Catedrala Sfantul Iosif, deschiderea Parcului cu Platani, implementarea transportului ecologic si oprirea distrugerii imprejurimilor Cismigiului", spun organizatorii.

Marsul va avea loc pe 11 mai, incepand cu ora 13, pe traseul Catedrala Sfantul Iosif - Piata Revolutiei - Parcul Cismigiu.