Teatrul underground a cunoscut in ultimii ani un adevarat succes in randul publicului bucurestean, arata ghidul de divertisment Sapte Seri. In ultimii doi ani s-a triplat numarul locatiilor care gazduiesc reprezentatii teatrale bazate pe texte contemporane, in prezent jucandu-se de doua ori mai mult teatru underground.

Piesele de teatru contemporan sunt montate in locatii neconventionale si sunt destinate unui public dornic sa asiste la un alt tip de spectacol.

“Spre deosebire de teatrul clasic, cel underground mizeaza pe emotie si pe o conexiune mult mai puternica cu publicul. Pentru ca de-a lungul timpului publicul a devenit tot mai structurat si constient de preferintele sale, teatrul s-a diversificat si a dat nastere unui nou gen de reprezentatie”, a declarat Mircea Criveanu, Directorul Executiv Sapte Seri.

“Se asteapta ca pe viitor numarul locatiilor si al reprezentatiilor de teatru contemporan sa creasca in continuare”, a adaugat Criveanu.

Daca in 2006 existau doar 2-3 cluburi in care se juca teatru underground, in 2008, se numara 10 astfel de locatii, unde cu regularitate se joaca piese de teatru. Dintre acestea cele mai cunoscute sunt La Scena, Club A, Laptaria, Spice Club, Green Hours si Cafe Deko.

In plus, exista si unele sali ale teatrelor mari care pun la dispozitia publicului noul tip de spectacol, printre care Sala Atelier a Teatrului National si Sala Studio a Teatrului de Comedie.