24 de scurt-metraje, concerte si discursuri transmise live cu ocazia Pangea Day, in toata lumea, vor putea fi urmarite si la Bucuresti. Transmisiile vor fi facute din San Francisco, Londra, Kairo, Kigali, Mumbai si Rio de Janeiro intr-un spectacol de 4 ore ce va fi transmis intr-un eveniment in aer liber pe 10 mai, si in Bucuresti.

Spectacolele din cele 7 orase vor incepe concomitent si vor fi transmise in 180 de tari. In Romania, Pangea Day va avea loc in Bucuresti, Cluj, Iasi si Suceava.

La Bucuresti, evenimentul va putea fi urmarit, timp de 4 ore, pe terasa La Motoare, incepand cu ora 20.00. "Vor fi difuzate scurt metraje cu teme social-politice si culturale, cele 24 de filme prezentate fiind selectate dintr-un numar de 2500", spune Claudiu Murariu, unul dintre organizatorii evenimentului.

"Ne asteptam sa fie prezenti circa 300 de oameni, dar acest lucru a depins si de promovare. Nu am folosit nici fluturasi, nici afise pentru a promova evenimentul, din motive ecologice", a mai adaugat Murariu.

Intr-o lume in care oamenii sunt adesea despartiti de granite, diferente culturale sau conflicte, este usor sa pierzi din vedere lucrurile pe care toti oamenii le au in comun. Pangea Day incearca sa combata acest lucru, conectand oamenii din intreaga lume prin puterea filmului, arata site-ul evenimentului.

Evenimentul a luat nastere in 2006, fiind sustinut international prin concerte de amploare si prin mesajele mai multor celebritati, printre care actorii Robin Williams si Cameron Diaz sau Bono, solistul U2.

Numele evenimentului vine de la numele continentului unic, Pangea, din care s-au desprins apoi continentele cunoscute in prezent.

Urmareste prezentarea evenimentului Pangea Day 2008