Concertul pe care John McLaughlin si the 4th Dimension il vor sustine la Bucuresti pe 15 mai, va avea loc fara Hadrien Feraud (bass),. Acesta va fi inlocuit, din cauza unui accident pe care l-a suferit recent, cu Dominique di Piazza. Artistul a suferit o fractura de os metacarpian la mana dreapta, medicii interzicandu-i artistului sa mai cante pentru o vreme .Feraud va avea mana in ghips pentru doua saptamani.

Ghinionul artistului reprezinta, in acelasi timp, o ocazie pentru romani de a-l vedea si auzi pe unul dintre cei mai mari chitaristi ai lumii, Dominique di Piazza, live in concert.

Dominique di Piazza este cunoscut in toata lumea pentru tehnicile subtile, dar inovatoare, propuse in abordarea acestui instrument, acestea avand efect rasunator in comunitatea de bassisti din lume. Au fost adoptate de mari instrumentisti atat in America, cat si in Europa.

Noua tehnica propusa de Dominique consta in utilizarea degetului mare, aratatorului si a mijlociului, in loc de tratidionala abordare cu doua degete, iar aceasta miscare a dat nastere unei tehnici intitulata "patru degete". El a predat aceste tehnici la numeroasele scoli din Franta si din intreaga lume, potrivit unui comunicat de presa.

In 1991 Dominique a devenit membru al triou-lui lui John McLaughlin, alaturi de Trilok Gurtu. Impreuna realizand un turneu mondial cu peste 300 de concerte, pentru promovarea albumului "Que Allegria", album care s-a bucurat de un imens succes pe plan international.

Dominique Di Piazza "Little Rose'