Filmul cu supereroul "Iron Man" a reusit sa spulbere concurenta in boxoffice-ul american, pentru a doua saptamana la rand. Productia se afla pe locul 1, inregistrand vanzari de circa 180 de milioane de dolari, arata Reuters. Pe acelasi loc, dar cu cifre mult mai mici (circa 450.000 de dolari), se situeaza Iron Man in topul romanesc, conform cinemarx.ro.

Filmul este bazat pe o revista de benzi desenate in care eroul principal lupta impotriva raului, inarmat intr-un costum de inalta tehnologie. In productia americana, Robert Downey Jr detine o fabrica de armament prin care alimenteaza razboaiele lumii.

Dotat cu o inteligenta uimitoare, dar si cu o imaturitate pe masura, Downey Jr duce un stil de viata haotic si superficial, pana cand este capturat chiar de unii dintre "clientii" sai, cumparatori de arme.

Vazand pe viu efectele dezastruoase ale armelor pe care chiar fabrica sa le produce, Downey sufera o schimbare demna de Guiness Book: se hotaraste sa inchida fabrica, in speranta ca va schimba lumea in bine. Doar ca partenerii sai de afaceri nu sunt de aceeasi parere...

"Iron Man", o combinatie comica de Superman si Batman la un loc, a inregistrat, in fiecare dintre cele 4.111 cinematografe americane, incasari de circa 12.500 de dolari. In total, pana acum s-au vandut bilete in valoare de 177 de milioane de dolari.

Lansat si in Romania, pe 2 mai, filmul se afla tot pe locul 1, cu incasari totale de circa 178.000 RON. "De la lansare, am primit circa 1.700 de spectatori. Am avut vanzari mai mari decat in cazul altor filme, dar ne asteptam la o reactie si mai buna", a spus Andreea Gras, Manager Operational la Hollywood Multiplex.

In 2010 se preconizeaza lansarea celei de-a doua parti a filmului.

Trailerul filmului