Evenimentele de pe ecran sunt mult mai reale, spectatorii capata senzatii si trairi veridice, luand parte la actiunea filmului sau interpretand propriul rol. Acest lucru va fi posibil prin folosirea unei perechi de ochelari care distorsioneaza imaginea, pusi la dispozitia clientilor de catre cinematograf.

Movieplex Cinema Bucuresti va lansa, pe 22 mai, prima sala de cinema 3D din Romania. La aceeasi data, cinematograful va pune la dispozitie spectatorilor si primele sali cu proiectie digitala din Romania, arata un comunicat.

Cinematograful digital „D-Cinema", cum este supranumit, foloseste proiectia digitala de tip CD sau DVD sau transmisia directa, prin linie terestra sau satelit. Imaginea proiectata este mult mai buna, mai clara, cu luminozitate si intensitate similare realitatii, sunetul avand si el o calitate superioara.

Pentru inceput, Movieplex Cinema va deschide patru sali de cinema ce folosesc sistemul digital si alte doua sali cu tehnologie 3D.

Spectatorii vor putea urmari, in cadrul lansarii salilor cu proiectie digitala de pe 22 mai, premiera filmului " Indiana Jones si regatul craniului de cristal".