Formatii celebre, muzica buna si multa distractie. Aceasta ar fi oferta de vacanta a marilor orase europene, care ne ofera in aceasta vara un maraton de evenimente muzicale. Numarul europenilor care doresc sa combine locatii exotice cu festivaluri de muzica a crescut, astfel ca tot mai multi isi planifica vacanta in perioada celor mai tari concerte si spectacole din aceste orase.

In acest an, startul este dat de Barcelona, o bijuterie a Spaniei, care intra in forta cu patru festivaluri de muzica. Evenimentele se vor desfasura in Parc del Forum, in perioada 29 mai - 19 iulie.

Se spune ca nu exista loc mai potrivit sa te bucuri de un eveniment urban decat in ocupata Barcelona, iar daca te-ai hotarat sa faci acest pas, atunci trebuie sa stii ca pretul unui bilet de avion este de 150 euro dus-intors, iar cazarea la un hotel de trei stele variaza intre 40 si 70 de euro pe noapte.

  • Primavera Sound - Barcelona, Spania

Primavera Sound este unul dintre cele mai importante evenimente muzicale atat din Spania cat si din Europa. Peste o suta de formatii se regasesc pe lista editiei din 2008, printre acestea se numara cunoscutele trupe Devo, The Sonics, Portishead, Public Enemy, Rufus Wainwright si Okkervil River. Evenimentul se va desfasura intre 29 si 31 mai, iar biletele pot fi cumparate de pe site-ul oficial al festivalului.

  • Sonar - Barcelona, Spania

Legendarul festival Sonar revine si in acest an la Barcelona, in perioada 19-21 iunie. Sonar ofera timp de 3 zile peste 300 de activitati multimedia si se transforma noaptea intr-un paradis mediteranean pentru iubitorii de muzica, gazduind concerte, aparitii ale celor mai buni DJ si spectacole pe 6 scene diferite. Cu o traditie ce dateaza din 1997, Sonar este unul dintre cele mai mari festivaluri de muzica si arte multimedia, promovand o variata gama muzicala, de la rock, hardcore, techno si house, pana la ambient sau experimental. Printre invitatii din acest an se numara Goldfrapp, Bestival, Rob da Bank, Miss Kittin, Ricardo Villalobos si Frankie Knuckles.

  • Daydream - Barcelona, Spania

Daydream, un festival de o zi al carui cap de afis este formatia Radiohead. Evenimentul va fi tinut la Parc del Forum din Barcelona, pe 12 iunie, iar pe lista invitatilor se mai gasesc trupe precum Bat for Lashes, Clinic sau Low and Liars.

  • Summercase - Barcelona, Spania

Summercase este un festival de doua zile, desfasurat intre 18-19 iulie atat la Barcelona cat si la Madrid. Interpol, Grinderman, Kaiser Chiefs, Mogwai, The Verve si The Sex Pistols sunt doar cateva dintre trupele faimoase care vor concerta pe scena acestui festival.