Pe 20 mai, la Ateneul Roman, a avut loc a sasea editie a Galei Societatii Civile, eveniment de recunoastere a initiativelor civice. Din cele 115 proiecte inscrise, marele castigator a fost actiunea "Diferiti, dar impreuna", apartinand Fundatiei pentru Voi.

Prin acest proiect s-a dus la bun sfarsit angajarea a 73 de persoane cu dizabilitati intelectuale. Fundatia pentru Voi este singurul ONG din Timisoara care ofera servicii comunitare pentru acest tip de persoane. Concurentii au inscris proiectul la sectiunea "Servicii sociale pentru categorii defavorizate".

"Ne bucuram ca am putut face acest lucru. Acum, acesti oameni au respect de sine si simt ca aduc o contributie societatii", a spus reprezentanta Fundatiei pentru Voi.

Celelalte proiecte castigatoare pe sectiuni au fost:

-Organizatia Astra Film Fest - cu proiectul "Astra Film Fest 2007" (Sectiunea Arta si cultura)

-Fundatia Sfanta Irina - cu proiectul "Cancerul nu iarta, dar suferinta poate fi alinata!" (Sectiunea Sanatate)

-Asociatia REACT - cu proiectul "Daruieste din inima" (Sectiunea Comportament civic si participare publica)

-Fundatia pentru Parteneriat - cu proiectul "Apele au trecut. Regaseste speranta!" (Sectiunea Dezvoltare economica si sociala)

-Asociatia Alternative Sociale - cu proiectul "Metodologie de asistenta sociala, psihologica si juridica a copiilor ai caror parinti sunt plecati la munca in strainatate" (Sectiunea Educatie si cercetare)

-Organizatia Mihai Eminescu Trust - cu proiectul "Restaurarea zonelor umede din rezervatia "Stejarii seculari de la Breite, Sighisoara" (Sectiunea Protectia mediului)

-Organizatia Romani CRISS - cu proiectul "Pasi spre toleranta" (sectiunea Apararea drepturilor individuale/colective)

Vedetele din peisajul romanesc, de la politica pana la media, au acordat si cateva premii extraconcurs: Liviu Mihaiu a premiat campania "Fara spaga", realizata de Transparency International.

Robert Turcescu i-a inmanat premiul pentru campania "Tara normala" lui Mihai Dobrovolschi, directorul postului de radio Guerrilla. "Intr-o tara normala, noi nu am fi primit acest premiu", a punctat Dobrovolschi.

Maia Morgenstern i-a inmanat lui Rasvan Popescu, presedintele CNA, premiul pentru campania "Nu iti educa copilul cu televizorul!". "Felicitari domnului Popescu, desi nu credeam sa ajung vreodata sa spun asta, avand in vedere meseria pe care o am", a glumit gazda evenimentului, Marius Vintila.

Alte premii extraconcurs au fost acordate:

-Fundatiei Renasterea pentru proiectul "Mamovan"

-Asociatiei Tasuleasa Social

-lui Dan Patzelt pentru proiectul "Eu nu blochez intersectia"

-Agentiei Nationale pentru Romi si Secretariatului General al Guvernului pentru proiectul "Stop Prejudecatilor despre Etnia Roma"

-Hospice Casa Sperantei pentru campania "Nu pierde nicio clipa! Tine-o langa tine!"

-Asociatiei T.E.T. Alexandria pentru proiectul "Festivalul National De Teatru Tanar, IDEO IDEIS".

Juriul din acest an a fost alcatuit din reprezentanti media, cultura si ONG-uri: Catalin Stefanescu, Ioan. T. Morar, Liviu Mihaiu, Mihaela Radulescu, Dana Deac, Robert Turcescu, Luciana Simona Velea, Cristina Bortun, Catalin Mosoia, Sandra Pralong, Victor Alistar, Dumitru Sandu, Luminita Tanasie, Cosmin Alexandru si Alin Ivan.