Filmul "Indiana Jones" a castigat suma impresionanta de 56 de milioane de dolari în primele două zile de la premiera in America de Nord, a declarat distribuitorul, completand ca vor lupta sa intreaca recordurile.

Indiana Jones si Regatul Craniului de Cristal" a fost primul, din seria de aventuri, care a reusit sa castige 31 de milioane de dolari in prima zi, potrivit Paramount Pictures.

In America de Nord se asteapta ca filmul, care arata povestea cunoscutului Indiana Jones pornit in cautarea unui craniu de cristal prin anul 1957, sa obtina peste 150 de milioane de dolari in primele cinci zile.

"Indiana Jones" care i-a reunit pe actorul Harrison Ford, in rolul celebrului arheolog, pe Steven Spielberg si George Lucas, a fost foarte bine primit de catre criticii de la Cannes, unde a avut loc avanpremiera mondiala.

Un alt film care a obtinut un succes in box office a fost "Pirates of the Caribbean: At World's End", totusi nu se poate face o comparatie buna intre cele doua, deoarece cea de a treia serie din "Piratii din Caraibe", desi a fost lansat tot intr-o zi de joi, aceasta a avut loc seara, in timp ce "Indiana Jones" a fost ecranizat o zi intreaga. Si biletele conteaza foarte mult, deoarece de atunci pretul acestora a crescut, potrivit reuters.com.