Pe 28 mai, in club Fire, trupa de indie rock The Amsterdams isi lanseaza EP-ul de debut "Automatic". Dupa lansare, trupa va incepe sa cante si in afara tarii - in Anglia si Franta.

Andrei Hategan (voce), Ovidiu Bejan (chitara, clape si voce), Augustin Nicolae (bass), Andrei Ungureanu (chitara) si Paul Ballo (tobe) vor canta in Londra, la Club Fandango, pe 3 iunie si la EuropaVox Festival 2008, pe 5 iunie, in Clermont-Ferrand (Franta).

Punctul lor forte este rock'n'roll-ul cantat foarte bine live: la fel de agresiv precum al trupei Arctic Monkeys, combinat cu influente din Franz Ferdinand. Imbina cate putin din toate stilurile, de la melodii melancolice ("Where to go"), pana la indie pop ("Fireworks"), iar versurile acopera toata gama, de la dezastru la nostalgie.

EP-ul a fost inregistrat la ISV Studio si mixat la Raza Studio, arata un comunicat, si contine patru piese: She's Automatic, Petrolize all mice, Lights out si Suffering and Surfing. Clipul pentru "Petrolize all mice" a fost filmat in doua ore, iar regia apartine chiar trupei.

"Automatic" va fi disponibil in 500 de copii, primele 100 incluzand versurile pieselor si autografe ale tuturor membrilor trupei.

Petrolize all mice