Harry Tavitian, unul dintre cei mai importanti jazzmani romani, incepe un un turneu european, urmand sa ajunga prin tari precum Austria, Germania si Belgia. "Vestul are mare nevoie de spiritualitatea Estului, de autenticitate si deschidere sufleteasca", spune Harry Tavitian, a carui muzica se caracterizeaza prin amestecarea mai multor influente.

In Austria, Tavitian va canta impreuna cu acordeonistul armean din Budapesta, David Yengibaryan, in repertoriul lor fiind prezente ecouri din folclorul caucazian si balcanic.

„L-am cunoscut pe David in 2005, in Ungaria si mi-a placut foarte mult. Este un tanar foarte talentat a carui muzica este un amestec de folclor armenesc si Astor Piazzola. Stapaneste foarte bine arta improvizatiei si este foarte comunicativ", spune Tavitian despre tanarul care il insoteste.

Concertele sustinute de acestia vor avea loc pe 20 mai la Viena, in clubul "Porgy & Bess" si pe 31 mai la Rudersdorf, la Festivalul Limmitationes.

In Germania, pe 3 iunie, Harry Tavitian va canta alaturi de clarinetistul Hans Kumpf, la Manastirea Comburg din Schwabisch Hall, langa Stuttgart. Concertul, intitulat "20 Years After", este un eveniment emotionant pentru cei doi muzicieni, acestia reintalnindu-se pe scena dupa aproximativ 20 de ani.

La Bruxelles, pe 7 iunie, Tavitian va fi protagonistul concertului "Musique du Monde" la Centrul Cultural Espace Senghor, care va mai avea ca invitati muzicieni din Ungaria si Belgia.

Harry Tavitian and Mihai Iordache "Bruce Jump"