Nu ratati in aceasta seara o proiectie-eveniment, care va da sansa sa salvati un monument istoric si o emblema a orasului de pe Somes! Cinefilii clujeni nu trebuie sa lipseasca de la proiectia controversatului film al lui Todd Haynes, I'm not there, programat astazi, 2 iunie, ora 20.30, la Cinema Republica, arata un comunicat.

I'm not there, proiectat in premiera in Romania la TIFF, este unul dintre cele mai discutate filme ale anului, iar Cate Blanchett, in travesti, face un rol de zile mari pentru care a primit numeroase premii si nominalizari, dintre care se remarca Globul de Aur pentru Cea mai buna actrita in rol secundar si nominalizarile la Oscar și BAFTA.

I'm not there este si una dintre ultimele pelicule in care il veti mai putea vedea jucand pe Heath Ledger, decedat la cateva luni dupa premiera pe marile ecrane din SUA.

Filmul ”rastoarna” biografia lui Bob Dylan, jucat de șase actori diferiti, cate unul pentru fiecare perioada a vietii sale, incalcand toate tiparele filmelor biografice de la Hollywood.

Proiectia este parte a campaniei “impreuna pentru muzeu”, fondurile incasate din vanzarea biletelor la acest film urmand a fi donate pentru restaurarea Palatului Bánffy, care gazduieste Muzeul de Arta Cluj-Napoca.

La fel ca si anul trecut, TIFF 2008 este gazduit de Muzeul de Arta Cluj-Napoca, curtea acestuia devenind Meeting Point-ul festivalului, locul de intalnire a tuturor celor prezenţi la festival: actori, regizori, producatori, sponsori, parteneri. De anul acesta, insa, Muzeul de Arta este si o gazda a proiectiilor indoor de la Festival, punand la dispozitia acestuia Galeria devenita una din cele opt locatii oficiale TIFF.