Mai multe asociatii si comunitati din Bucuresti te invita la Street Delivery - o serie de expozitii de mobilier urban, graffiti, proiectii 3D si holograme, workshop-uri de graphic design, de reciclare, stencil, concerte si lansari de carte. Street Delivery tine de pe 6 pana pe 8 iunie, pe traseul cultural strada "Pictor Verona" – strada "Icoanei". La fel, strada Florimund Mercy din Timisoara va fi redata pietonilor.

Incepand de vineri, 6 iunie, in spatiul delimitat de Muzeul Simu si Scoala Centrala va avea loc o serie de evenimente, program impartit pe mai multe categorii.

Vor avea loc:

  • proiectii de desene animate, filme, 3D si holograme,
  • workshop-uri de graphic design, reciclare, stencil “Orasul Verde”,
  • ateliere de pictura pentru copii si modelaj in lut, atelier stradal de creatie a papusilor, atelier de benzi desenate pe trotuar,
  • lansari de carte;
  • concerte: cvartet Anima, cvartet Nitere, Trei parale, orchestra Elite Art, Emil Kindlein, Pavlov, Sonatic, Fanfara Transilvania, NU & Apa Neagra, Jazzadez, Biluna, Project Fm, Fabatka, Rezistenta Materialelor, Gojira & Raku, Khidja Clouds Society & Vexatu Vex, Silent Strike.

Pictor Verona – Str. Icoanei - culoar pietonal si traseu cultural

Traseul cultural str. Pictor Verona – Str. Icoanei a fost validat avand la baza un regulament de urbanism. Urmeaza sa se obtina aprobarea Planului de Urbanism Zonal, care presupune obtinerea avizelor de la Ministerul Culturii si Cultelor si Ministerul Lucrarilor Publice, Transporturilor si Locuintei.

Prin regulamentul de urbanism se prevad: amplificarea suprafetelor destinate pietonilor atat prin largirea trotuarelor, cat si prin crearea unei promenade cu plante, imbunatatirea circulatiei auto in zona strazii Jean L. Calderon, monumente de for public, parcari subterane si un pasaj pietonal in zona Eva; restaurarea istorica si amenajarea Parcului Gradina Icoanei.

Doi ani de cultura pe strada

Demarat in primavara anului 2006, „Art Delivery – Strada Arthur Verona este strada ta!” a fost primul eveniment urban care si-a propus sa atraga atentia atat a riveranilor si locuitorilor orasului in trecere prin zona centrala, cat si a autoritatilor locale asupra notiunii de traseu cultural.

Scopul proiectului este crearea unui regulament de urbanism cu ajutorul caruia sa se inmulteasca suprafetele destinate pietonilor. In aceste spatii, locuitorii ar putea sa se intalneasca, sa se relaxeze si sa creeze.

Pentru ca aceasta intentie sa aiba succes, evenimentul va fi organizat cu regularitate, astfel incat si cetatenii, si autoritatile sa devina mai familiari cu notiunea de "strada a pietonilor".

Organizatori ai Street Delivery 2008 sunt Ordinul Arhitectilor din Romania si Carturesti sub patronajul Primariei Municipiului Bucuresti, Primariei Sectorului 2 si Primariei Sectorului 1.

Bataie cu apa la Street Delivery 2007