Mai este foarte putin pana se va da startul Festivalului BABEL 2008, ce se va desfasura in perioada 13-18 iunie, cu tema “Superstitii”. La aceasta editie vor veni companii de teatru din intreaga lume: de la indepartatul Seul, reprezentat de Changpa Theatre si pana la Les Grognons din Lyon, Franta, care vor prezenta piesa "Vieillesse, Vieillesse".

Festivalul isi propune sa refaca legatura dintre arta si comunitate, sa fie un punct de intalnire intre oameni, reprezentand identitati diferite, cu modalitati de exprimare si viziuni artistice diferite.

Babel 2008, organizat de Teatrul "Tony Bulandra" din Targoviste, se va deschide cu o parada, continuand vineri, 13 iunie, de la orele 19:00 cu "Chip de foc" de Marius von Mayenburg, in regia lui Oskaras Korsunovas – de la Oskaras Korsunovas Theatre, din Lituania.

In afara de Lituania, la festival vor participa tari precum Germania, cu "Neveste de dictatori", un spectacol de Rene Pollesch , care poate fi urmarit miercuri, 18 iunie, de la orele 20:00; Armenia, ce va prezenta in cadrul festivalului "Psychosis 4.48" de Sarah Kane, in aceasi zi, de la 18:00; Polonia, care participa printre altele cu "Clearly. In Silence", luni, 16 iunie, de la 18:00 si Romania, care va prezenta "Elektra" dupa Euripide, regia Sorin Militaru, "Gardienii veseli", "Marea iubire a lui Mihail Sebastian", un spectacol dupa corespondenta lui Mihail Sebastian cu Leny Caler.

Fiecare seara a festivalului se va sfarsi printr-un concert: in prima seara va urca pe scena formatia “BOR EZANGA KOMBO” - afro music, sambata, 14 iunie, va fi randul celor de la “Timpuri Noi” sa faca atmosfera, iar in celelalte zile - “Art of quartet”, “Trooper”, “Gloria” cu “Mbela Nzuzi” si “Trigon”, o formatie din Republica Moldova.