Primaria Municipiului Bucuresti prin ArCuB - Centrul de Proiecte Culturale, in parteneriat cu Asociatia Spatiu Urban Bucuresti (ASUB) prezinta, pe 7 si 8 iunie, proiectul urbanistic TUB (Transcentral Urban Bucuresti) pe strada Mendeleev, intre Piata Romana si Str. George Enescu.

In cele doua zile, strada Mendeleev va fi inchisa pentru autovehicule, fiind amenajata ca un traseu urban pietonal. Vor exista terase, zona va fi animata, oamenii se vor putea informa direct de la specialisti care sunt alternativele de a avea un oras mai frumos si mai putin poluat.

Campania de prezentare a proiectului TUB se desfasoara in Municipiul Bucuresti in perioada 7 – 8 iunie 2008. Scopul sau este de a prezenta solutia propusa de cele 14 birouri de arhitectura din cadrul ASUB pentru revitalizare urbana, prin crearea unui traseu alternativ in centrul orasului, dedicat pietonilor si biciclistilor, separat de sistemul carosabil.

Acest eveniment se doreste a fi un punct de plecare, incepand conturarea unei strategii de dezvoltare pe termen lung pentru o reinventare a Bucurestiului. TUB se adreseaza bucurestenilor activi, dornici de miscare, tinerilor care doresc o alternativa de petrecere a timpului liber, pensionarilor, copiilor, turistilor dornici sa exploreze orasul, dar si autoritatilor locale si specialistilor.