Centrul National al Dansului Bucuresti in parteneriat cu Institutul Goethe Bucuresti, va asteapta, vineri si sambata - 6 si 7 iunie - la doua evenimente speciale: Brynjar Bandlien aduce in „Zilele Strimbe” – excentricul solo „The Part” si piesa „Mary’s dance” – create si performate de Antonija Livingstone, iar Antonija Livingstone – cunoscuta publicului din piesele lui Meg Stuart si Vera Mantero – se afirma ca un performer deosebit de liber, o „flamboaianta”, inteligenta si spirituala.

6 iunie, sala Ronda, ora 20.00

„THE PART” - antonija LIVINGSTONE

Asa cum a fost des aratat, rolurile sociale si cele “performative” impart numeroase caracteristici si farmece/fascinatii. Exista modalitati de a fi/ de a te purta la munca si modalitati de a te purta la o petrecere, modalitati de a te purta in balet si modalitati de a te purta in dansul conceptual. In “The part” astfel de roluri sunt ceva mai mult decat material pentru un joc liber si anarchic.

7 iunie, sala Ronda ora 20.00

„MARY’S DANCE” - antonija LIVINGSTONE

„Exista atit de multa libertate pura in spectacolele Antonijei Livingstone. Si cred ca este acea libertate pe care o cautam cu totii dar pe care prea rar stim unde sa o gasim. Poate este genul de libertate pe care o poti doar fura.” Jacob Wren, Canada