Ori de cate ori pleci in vacanta iti faci o lista cu lucrurile pe care nu ar trebui sa le uiti. Ai incercat vreodata sa faci una si cu cele pe care ar trebui sa le stergi din memorie? Ambele te ajuta sa nu te stresezi. Iata cateva dintre lucrurile care ar trebui sa apara pe cea de-a doua lista.

Nu te mai gandi la serviciu! Inchide telefonul mobil sau lasa-l acasa si nu te chinui sa-ti mai verifici mail-ul. Nu te-ai saturat tot anul sa te sune cineva dupa program si sa vrea ceva de la tine? Acum trebuie sa te rupi de serviciu si sa te bucuri de timpul pe care-l petreci cu familia si prietenii. Cei care se tot gandesc la diverse proiecte, clienti, bugete, colegi neseriosi, mai mult isi amarasc vacanta.

Inceteaza sa te mai gandesti la bani! Daca ti-ai ales o locatie care este prea scumpa pentru buzunarul tau, nu te stresa din cauza banilor. Bucura-te de timpul petrecut acolo. Fa scufundari, cumpara-ti un aparat foto subacvatic, pleaca intr-o scurta excursie pe o insula din apropiere, cumpara suvenire, fii generos cu propria-ti persoana. Nu te zgarci cand deschizi portofelul si nu te chinui sa te intorci cu bani acasa.

Nu trebuie sa te intereseze ce zi e azi! Singura intrebare pe care o poti pune in concediu trebuie sa fie de genul: „Azi este marti sau miercuri?”. Considera ca fiecare zi este un weekend mai lung. Daca incepi sa numeri zilele si sa te gandesti ca mai ai „doar trei zile pana cand te intorci acasa” nu faci altceva decat sa-ti strici vacanta.

Nu te mai gandi cat este ceasul! Asa cum nu trebuie sa-ti mai pese in ce zi esti, nu trebuie sa te mai uiti la ceas din 5 in 5 minute. Esti in concediu si poti face tot ceea ce poftesti. Poti sta noaptea pana tarziu, te poti trezi la ce ora vrei si ai voie sa lenevesti cat poftesti. Fa-ti propriul program fara sa te simti ingradit.

Nu te formaliza! Tot anul te-ai conformat cerintelor altora. Lasa costumul si rochiile de ocazie acasa si hotaraste singur cum sa te imbraci si daca ai chef in ziua respectiva sa te razi sau nu.

Uita de calorii! Chiar daca mai tot anul tii cura de slabire, incearca sa uiti pentru cateva zile de ceee ce ai si ce nu ai voie sa mananci. In vacanta ai si tu dreptul sa te rasfeti cu cateva dintre deserturile sau mancarurile pe care le eviti tot timpul anului. Daca nu te poti hotari ce sa alegi dintre o inghetata si o prajitura cu ciocolata, ia-le pe amandoua. Bucura-te de ele fara sa te simti vinovat. Ce daca pui cateva kilograme in plus? Cand te intorci acasa, abonamentul la sala este inca valabil.

Sursa: businessknowhow.com