Compania Louis Vuitton a decis sa demonteze constructia publicitara ce reprezinta o reproducere a unei valize Vuitton, care acopera Monumentul Pompierilor din Bucuresti. Compania regreta faptul ca respectivul cufar "a deranjat anumite grupuri de persoane", conform Mediafax.

Reprezentantii Vuitton au dorit ca, prin amplasarea cufarului Louis Vuitton, sa marcheze intr-un "mod original" deschiderea primului magazin Louis Vuitton din Romania.

Ministerul Culturii si Cultelor (MCC) si-a dat acordul pentru aceasta actiune, insa autoritatile s-au sesizat. Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta (IGSU) i-a informat pe Catalin Deaconescu, prefectul municipiului Bucuresti, si Adrian Iorgulescu, ministrul Culturii si Cultelor, privind verificarea legalitatii actiunilor intreprinse in acest caz.

"Consider ca este un atentat la cultura si viata bucurestenilor. Indiferent de numele firmei si de importanta acesteia, acesta nu este un mod de a intra pe o piata de desfacere noua", a spus prefectul Capitalei, Catalin Deaconescu. In continuare, prefectul municipiului asteapta rezultatul verificarii avizelor eliberate de Directia pentru Cultura, Culte si Patrimoniu Cultural National.

Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta arata ca nu a fost informat de catre Directia pentru Cultura, Culte si Patrimoniu Cultural National a Municipiului Bucuresti despre acordarea unui aviz de amplasare a unei constructii publicitare in jurul Monumentului Pompierilor din Calea 13 Septembrie.

Potrivit IGSU, anul acesta se implinesc 160 de ani de la batalia din Dealul Spirii, cand pompierii bucuresteni au aparat idealurile revolutiei de la 1848.

Potrivit MCC, avizul dat de Directia pentru Cultura, Culte si Patrimoniu Cultural National, care a permis unei firme sa amplaseze o constructie publicitara pe Monumentul Pompierilor din Dealul Spirii, "constituie o eroare si este un fapt regretabil".

"Regretam faptul ca modul in care am ales sa marcam deschiderea oficiala din Romania a deranjat anumite grupuri de persoane, desi nu am intentionat acest lucru. Din acest motiv am decis sa demontam cufarul. Speram sa beneficiem de intelegerea clientilor nostri, care sunt invitati sa aprecieze noul magazin Louis Vuitton", a declarat Jean-Marc Gallot, presedinte Louis Vuitton Europa.

Monumentul Pompierilor "sub acoperire"