La libraria Carturesti se lanseaza, marti, albumul „Kastello. Palate ale rromilor din Romania”. Albumul ilustreaza propagarea unui adevarat stil arhitectural, specific resedintelor romilor bogati.

Lansarea va fi urmata de vernisajul unei expozitii cu cele mai surprinzatoare resedinte prezentate in volum. Antropologul Vintila Mihailescu, arhitectul Dorin Stefan si sociologul Florin Botonogu vor vorbi despre acest fenomen cultural.

„Kastello” documenteaza fotografic realitatile surprinse in teren, care sunt comentate de personalitati din mai multe domenii: antropologie, sociologie, psihologie si, nu in ultimul rand, arhitectura. Unele dintre eseuri sunt semnate de cercetatori de etnie rroma.

Imaginile incearca sa surprinda elementele caracteristice stilului si sa evidentieze detaliile de ornamentatie, fatadele monumentale si finisajele.

„Kastello. Palate ale rromilor din Romania” face parte din colectia igloopatrimoniu, o serie prin care editura igloomedia isi propune sa aduca in atentia publicului expresii arhitecturale specific autohtone.