Dupa ce a starnit mari controverse cu hit-ul sau, "La camisa negra", care a fost folosit drept simbol pentru neo-fascismul italian, columbianul Juanes vine sa sustina un concert si in Romania. Acesta va avea loc pe 3 septembrie, la Sala Polivalenta, in cadrul turneului de promovare al ultimului sau album "La Vida... Es Un Ratico".

Cantaretul, care este considerat echivalentul masculin al faimoasei artiste, Shakira, a scos pana in prezent 4 albume solo.

Tanarul artist, care a fost numit de catre "Los Angeles Times" "cea mai importanta figura a muzicii latine", fiind castigatorul a 12 premii Latin Grammy, si-a inceput cariera artistica la varsta de 15 ani. Atunci a infiintat formatia de rock metalic Ekhimosis, formatie ce a ramas unita timp de 12 ani, in acest timp lansand cinci albume.

Primul album al artistului, "Fijate Bien", nu a impresionat foarte mult publicul, dar a reprezentat deschiderea drumului pentru Juanes. In schimb, cel de-al doilea LP solo al artistului , "Un Dia Normal", a avut un succes deosebit in toata America Latina, ajungand discul spaniol cel mai vandut in plan international. Super-hit-ul "A Dios Le Pido" de pe acest album a facut furori in toata lumea.

"Mi Sangre", a treia productie a columbianului, pe numele sau adevarat Juan Esteban Aristizabal Vasquez, a fost 12 saptamani pe primul loc in Bilboard cu "Nada valgo sin tu amor" si "Volverte a ver", potrivit unui comunicat.

Juanes este cunoscut si pentru proiectele sale umanitare, in special pentru implicarea in ajutorarea columbienilor raniti de minele anti-personal.

Juanes - A Dios le pido