Daca treci pe la Expozitia Filatelica Mondiala EFIRO 2008, in perioada 20-27 iunie 2008, vei avea parte numai de surprize. In afara pieselor filatelice rare pe care le vei putea admira, printre care si timbre din prima emisiune "Cap de Bour", vei putea expedia o carte postala personalizata, oriunde in lume, pentru numai 5,8 ron.

Ai posibilitatea sa alegi dintre peisajele disponibile, patru din Elvetia si cinci din Romania, unul care sa constituie fundalul cartii postale ce va fi personalizata prin adaugarea unei fotografii si a unui mesaj. Fotografia poate fi adusa de cel interesat pe suport electronic sau poate fi facuta direct la Ghiseul Postal EFIRO 2008, amplasat in Pavilionul 15 de la Romexpo.

In cartea postala personalizata, poti sa apari, spre exemplu, in decorul citadin al Bucurestiului sau in fata Palatului Peles din Sinaia, oferind destinatarilor o surpriza placuta.

Dupa ce acest pas este finalizat, cartile postale vor fi trimise in format electronic la sediul Swiss Post International aflat in Aeroportul din Zurich, unde vor fi printate, stampilate si transmise, in aceeasi zi, catre adresa de destinatie.

In afara de "Cap de Bour", in aceasta perioada vor fi prezentate si scrisoarea recomandata descoperita dupa explozia bombei nucleare de la Hiroshima, celebra colectie braziliana de marci postale "Ochi de Bour" si alte exponate nationale si internationale de exceptie.

Expozitia cuprinde doua sectiuni: o sectiune competitionala, unde, in cadrul a 14 clase tematice de concurs, se intrec cele 800 de colectii participante si o a doua sectiune, Curtea de Onoare, in cadrul careia vor fi expuse piese filatelice deosebite.

EFIRO 2008 este deschisa publicului in intervalul 20 - 27 iunie 2008, la pavilioanele 14, 15, 16, 17 si 18 ale Romexpo Bucuresti, potrivit unui comunicat.