Cantaretul de origine africana Patrice a sustinut, luni seara, un concert la Arenele Romane. Daca in Romania multi dintre artisti nu pot tine pasul cu macar o melodie live, aseara, publicul a fost cel care a "alergat" ca sa se poata tine dupa Patrice. Timp de doua ore, cantaretul si trupa sa, alcatuita din inca 4 muzicieni, au cantat si au dansat in continuu, fara mila fata de cei circa 2500 de spectatori :). Nici macar cand publicul dadea semne clare de oboseala, artistii nu au incetinit ritmul. A fost ca un maraton fizic si psihic, fara insa a ne misca din loc.

Tricouri cu Bob Marley, bascute colorate, adidasi cu sireturi fistichii, insigne si codite rasta se puteau vedea aseara in tribunele Arenelor Romane. In deschidere, DJ Bully incerca sa mai racoreasca atmosfera, avand in vedere ca, la lasarea serii, inca erau peste 30 de grade. Cozi interminabile la apa si bere.

Dupa o asteptare de o ora, la 21.10, Patrice a intrat pe scena, incepand concertul cu cateva balade interpretate doar la chitara. O atmosfera calma, cam ca cea dinaintea furtunii. Patrice a cantat piese de pe noul album "Free Patriation": "Clouds", "Dove of peace", "He don't answer" sau "Is it me", secondat vocal de cei doi chitaristi ai sai si de baterist.

Piese noi, melodii de pe vechiul album "How do you call it" si improvizatii: "Haideti sa va dam niste muzica africana!", a strigat Patrice la un moment dat, in timp ce colegul sau de la clape s-a indreptat catre un set de tobe africane. Ritmul de reggae s-a transformat, la un moment dat, in punk adevarat, cand piesa "No excuse", pe care o stiam drept cuminte si la locul ei, a devenit o desfasurare de chitari, ritmuri indracite la baterie si agitatie generala in public.

Dupa circa o ora, publicul a inceput sa dea semne de oboseala. Se simtea nevoia macar a unor incurajari pentru ca - din partea lui Patrice - nici gand de pauza. "Sunteti buni! Sunteti foarte buni! E adevarat", si-a laudat acesta fanii. "E prima oara cand vin in Romania, dar ma voi intoarce pentru ca ma simt foarte bine aici, sunt relaxat", a improvizat Patrice o melodie, cateva minute mai tarziu.

"Stiti... majoritatea oamenilor ma stiu drept un om amabil... dar sa stiti ca eu am, de fapt, doua fete. Am doua voci. O sa-mi auziti vocea adevarata in continuare. Sunteti pregatiti?", a revenit Patrice, dupa ce a luat o scurta pauza in care s-a schimbat. Minidiscursul lui aproape ca fusese luat in serios: publicul il privea cu atentie, asteptand urmarea. Iar urmarea a fost o piesa care tare s-ar mai fi potrivit povestirii "Dr Jekyll and Mr Hyde": Patrice a inceput sa cante o portiune de melodie cu influente orientale, folosind un ton foarte inalt. Dupa cateva secunde, brusc, vocea i s-a transformat intr-una groasa, agresiva, baritonala, pe un ritm la fel de agresiv, sustinut de flash-uri rapide de lumina care alternau cu intunericul. Pentru cateva minute, muzica, luminile si vocile au fost ca ale unui concert rock, demonstrand natura versatila a lui Patrice.

Concertul s-ar fi incheiat in jurul orei 22.45, daca artistii ar fi fost lasati sa plece asa usor. A mai urmat insa un bis de aproape 30 de minute, in care Patrice a cantat hit-urile cunoscute oricarui amator de cluburi: un "Soulstorm" in care cei doi chitaristi, claparul si bateristul au sustinut cate o scurta interpretare, fiecare la instrumentul sau si care a generat, in final, o improvizatie de aproape 10 minute; "Up in my room", cantat laolalta cu publicul si "Every day good", urmata de concluzia artistului: "Viata e frumoasa!".

"Adevarata voce" a lui Patrice

Soulstorm live la Bucuresti