Dupa ce a cucerit publicul in concertele de la Cluj si Bucuresti, formatia maghiara de muzica tiganeasca "Ternipe" revine in Romania. Concertele vor avea loc in Club Bamboo, in Bucuresti pe 26 Iunie si Club Bamboo din Mamaia, pe 27 Iunie.

Fanii formatiei sunt asteptati sa se distreze pe ritmurile melodiei Muro Shavo Kiki, asa cum au facut-o la concertul de la Cluj, de pe 10 iunie, unde aproximativ 1000 de clujeni au dansat pe ritmurile muzicii traditionale tiganesti si au fost intampinati de tiganci care au impartit flori. In deschiderea respectivului spectacol, trupa de dans Gipsy Romafest a incalzit publicul.

Urmatoarele doua concerte ale formatiei Ternipe vor avea loc la inceputul lunii octombrie, la Targu Mures si la Sibiu. Ambele concerte vor fi sustinute in Salile Polivalente ale celor doua orase.

Formatia, al carei nume inseamna "Tinerete", s-a format in anul 1989. Membrii sunt Maria Balogh (voce), Tunde Balogh (voce), Istvan Farkas (chitara, voce, mandolina), Zsolt Lakatos (chitara, toba, voce, szajbogo), Bela Lakatos (toba, voce, szajbogo), potrivit site-ului oficial al formatiei.

Prin muzica sa, Ternipe doreste sa transmita ideea unui spirit vesnic tanar.

Ternipe a avut un mare succes in Romania cu piesa Muro shavo kiki, piesa care a fost preluata de formatia Hara si de Tamango.

Pretul unui bilet pentru concertele de la Bucuresti si Mamaia este de 30 ron.

Ternipe - Muro Shavo Kiki (Bucuresti)