"Zimbrulu si Vulturulu", cel mai scump ziar din lume, este favorit pentru castigarea marelui premiu national in cadrul Expozitiei Mondiale Filatelica 2008. Ziarul, aparut prima oara la jumatatea anilor 1800, valoreaza 830.000 euro.

"Zimbrulu si Vulturulu" a aparut prima data in anul 1858, era editat in regim de cotidian, la Iasi si printr-o intamplare aparent banala a ajuns sa fie cel mai scump ziar din lume. Trebuia sa ajunga la Galati prin posta, dar printr-o coincidenta a ajuns sa aiba pe el opt marci postale Cap de Bour din a doua emisiune din 1858.

Marcile, care valorau 5 parale fiecare, aveau legenda „Porto Gazetei" si erau imprimate pe hartie azurata. De asemenea, erau obliterate cu stampila rotunda „Iassy Moldova". Acest lucru a facut din respectivul ziar cea mai celebra francatura.

Pana in luna decembrie 2006, ziarul s-a aflat in colectia Tomasini, a fost depus intr-o banca din Elvetia, alaturi de mai multe marci postale romanesti de mare valoare pentru patrimoniul Romaniei.

Pe 3 decembrie 2006, la Geneva s-a organizat o licitatie de catre Casa Feldman, iar ziarul celebru a fost prezent. Avand un pret de pornire de 500.000 de euro, Zimbrulu si Vulturulu a ajuns in posesia lui Joseph Hackmey, un colectionar din Londra, in schimbul sumei de 700.000 de euro. Cu tot cu taxe si comisioanele aferente, pretul final a ajuns la 830.000 de euro, potrivit unui comunicat.

Bucurestiul va gazduieste Expozitia Filatelica Mondiala EFIRO 2008, unde se sarbatoreste implinirea a 150 de ani de la aparitia primelor marci postale romanesti, celebrele "Cap de Bour". Expozitia are loc in cadrul Complexului Romexpo Bucuresti si reuneste peste 1000 de colectionari si colectii de marci postale din 74 de state, printre care Austria, Rusia, Danemarca, SUA, Portugalia sau Japonia.