De la 1 iulie, transportul public de calatori, desfasurat intre Bucuresti si Ilfov va fi suspendat. Un motiv ar fi acela ca transportatorii privati care acopera integral traseele preorasenesti au licitat si castigat in februarie 2008, contracte pentru acest tip de servicii si au actionat in instanta RATB pentru concurenta neloiala.

Potrivit unui comunicat transmis de Primaria Municipiului Bucuresti, de astazi inceteaza aplicabilitatea protocolului transportului public de calatori desfasurat intre Bucuresti si Ilfov, precum si prestatia serviciului de transport public de calatori pe traseele preorasenesti din Judetul Ilfov, ca urmare a neindeplinirii obligatiilor prevazute in protocolul care a expirat in urma cu un an de zile.

Unul dintre motive ar fi acela ca, transportatorii privati care acopera integral traseele preorasenesti au licitat si castigat in februarie 2008 si au actionat in judecata RATB pentru concurenta neloiala.

In plus, "de la data intrarii in vigoare a protocolului fostul Consiliu Judetean Ilfov nu si-a indeplinit obligatiile de plata, fapt notificat de catre Primaria Generala a Capitalei la data de 13.06.2008, prin semnatura domnului Adriean Videanu si semnalat de Curtea de Conturi in procesul de verificare. Asiguram cetatenii de faptul ca transportul va fi asigurat pe traseele respective de catre alti operatori autorizati privati.", se arata in documentul transmis de Primarie.