Cu o seara in urma, trupele Neo, The Hot Stewards, Manic Street Preachers, Kaiser Chiefs si Nouvelle Vague au cantat in fata a 12.000 de spectatori. Spectacolul de lumini al celor de la Kaiser Chiefs si dansurile senzuale ale fetelor de la Nouvelle Vague au fost la concurenta cu Rihanna. Nu, nu a aparut un nou invitat la Bestfest, este vorba doar de varianta haioasa a celor de la Manic Street Preachers pentru piesa "Umbrella".

Sambata, portile B'estfest-ului s-au deschis la ora 14.00, startul fiind dat de warm up-ul DJ-ului Boy Lamoen. Dupa o ora de mixaje, publicul s-a mutat la scena unde a evoluat trupa autohtona Aron. Dupa ora 18:00 publicul a inceput sa se stranga in numar mai mare la trupa britanica Deluka, urmata pe scena Romtelecom de baietii de la Neo, singura formatie care a reprezentat genul electro la B'estfest. Desi nu s-a bucurat de un public numeros, trupa nu si-a pierdut entuziasmul si a cantat piese precum Record Straight si Spellbound, facandu-i pe cei prezenti sa cante si sa danseze. Intr-o rochita neagra foarte scurta, solista formatiei a asigurat o prezenta scenica foarte sexy. Ea a dansat alaturi de chitarist si s-a jucat pe rand cu mai multe instrumente: portavoce, chitara, tamburina si clape. Dupa ce au cantat mai bine de o ora, Neo si-a luat ramas bun pe acordurile piesei Diskhead.

Manic Street Preachers: "Umbrella" pentru caldura mare

Desi la ora 20 soarele nu mai era puternic, caldura se facea simtita in fata scenelor Bestfest: cozi la bere, evantaie si spectatori care cautau umbra cu orice pret. Inceperea concertului Manic Street Preachers nu a racorit cu nimic atmosfera.

Manic Street Preachers
Foto: Hotnews
Dimpotriva, circa 7.000 de oameni s-au inghesuit in fata scenei Heineken unde, la ora 20:10, galezii si-au inceput cantarea cu "Motorcycle emptiness", urmata de "You stole the sun from my heart", "Kevin Carter" - piesa despre jurnalistul Carter, castigator al unui premiu Pulitzer si "Little baby nothing".

Melodia "Design for life" a fost dedicata de solistul James Bradfield "bautului intelectual". Au urmat "Your love alone is not enough" si doua preluari - una a piesei "Pennyroyal tea" (Nirvana) si varianta rock a piesei "Umbrella", cantata in original de Rihanna, care a starnit rasete in public.

Ramas singur pe scena, atunci cand restul trupei a luat o pauza, Bradfield a cantat la chitara "Faster" si "The Everlasting". "Bucharest, you are fuckin' amazing!", a repetat solistul de cateva ori, adaugand ca le-a luat opt ani ca sa ajunga in Romania, dar ca se vor reintoarce.

Dupa revenirea trupei pe scena, concertul a continuat cu "Found that soul" si s-a incheiat cu arhicunoscuta "If you tolerate this", Bradfield lasand sa se auda, la refren, doar vocile celor din public. Marea absenta din playlist a fost "Indian summer", dupa cum au remarcat apoi mai multi fani.

"Your love alone is not enough"

Nouvelle Vague: o ora si jumatate de senzualitate

La ora 22, pe scena Dacia si-a inceput prestatia trupa Nouvelle Vague, in fata a circa 3.000 de spectatori, cu piesele "Bizzare love triangle" si "Blue monday" (preluare New Order), urmate de "Guns of Brixton" (The Clash). "Aveti chef sa dansati putin?", a intrebat solista Melanie Pain, dupa care s-au auzit primele acorduri din "Too drunk to fuck" (preluare the Dead Kennedys), pe urletele incantate ale unor punkeri din public care o acompaniau apoi pe Melanie: "Omelette du fromage!! Omelette du fromage!!!".

"Intelegeti putina franceza? Desigur, doar suntem in Romania. Strigati atunci pentru chitaristul nostru, Francois!", i-a indemnat Melanie pe cei din public. Au urmat God Save the Queen (preluare Sex Pistols), la al carei refren majoritatea spectatorilor cantau din toti plamanii: "No future, no future, no future for you", sub "indrumarea" lui Melanie. Ca si in cazul altui concert - Cypress Hill - sustinut pe scena Dacia, nici Nouvelle Vague nu a scapat de probleme cu sonorizarea. Acestea s-au rezolvat insa dupa primele melodii.

La "Grey Day" (Preluare Madness), Marina Celeste, cea de-a doua solista, s-a lasat dusa de ritmurile tobelor, dansand singura intr-un abandon total, spre deliciul celor aflati in primele randuri. Celeste a fost pata de culoare a concertului. Luminile rosii prezente pe majoritatea duratei concertului au mers de minune cu dansul si vocea senzuala a Marinei, care nu a ezitat sa se miste languros si sa cante cu un timbru provocator pe durata intregului concert. In a doua jumatate a concertului, francezii au cantat "Just can't get enough" (Depeche Mode), "Dance with me" si "Sweet dreams" (Eurythmics). Concertul s-a incheiat in jurul orei 23:00 cu o preluare a trupei Joy Division - "Love will tear us apart".

Nouvelle Vague

Kaiser Chiefs: spectacol de lumini si culoare

Show-ul adevarat a inceput la urcarea pe scena a celor de la Kaiser Chiefs. Britanicii, intr-o forma de zile mari, au acaparat multimea, timp de mai bine de o ora si jumatate, printr-un concert electrizant. Spectacolul a inceput la ora 22:00, iar cei peste 10.000 de spectatori au intrat in atmosfera inca de la primele acorduri. "Veniti mai aproape. Avem cantece sa va invatam", i-a indemnat vocalul Ricky Wilson pe cei prezenti la concert.

Audienta electrizata a cantat impreuna cu formatia hit-uri precum "Oh my God", "Everyday I love you Less and Less", "Modern Way", "I Predict a Riot", "Highrods", "Thank You Very Much", "Heat Dies Down", "Never Miss a Beat", explodand la "Ruby", single care a intrat anul trecut direct pe primul loc in topurile de specialitate.

Mai multe randuri de reflectoare dispuse pe inaltimea scenei au asigurat un incredibil joc de lumini. Efectele vizuale au constituit insa doar fundalul miscarii scenice a solistului Ricky Wilson care, cu o energie debordanta, a escaladat de doua ori schelele metalice de sustinere a scenei pentru a canta "de la inaltime". Pe ceilalti membri ai formatiei i-a prezentat de la pupitrul tehnic, amplasat in mijlocul multimii. "Ei sunt colegii mei: 'Whitey' la chitara, Simon Rix la bas, 'Peanut' la clape si Nick Hodgson la tobe", a spus Wilson, sprijinit de cativa spectatori.

Kaiser Chiefs au animat multimea pana in ultimele randuri, iar la piesa "Thank You", Wilson a intrebat "Cum ziceati ca se spune in romana?", iar spectatorii au strigat "Multumesc!". In acest timp, un foc de artificii impresionant a luminat cerul dinspre Parcul Herastrau.

Printre melodiile interpretate de Kaiser Chiefs s-a numarat si "The Angry Mob", a carei videoclip a fost filmat la Bucuresti. La finalul acestei melodii, trupa a multumit publicului si s-a retras lasand scena in intuneric. Au revenit insa pentru un bis si au mai interpretat doua piese, incheind concertul cu melodia "Oh My God". "Ne vedem data viitoare", a promis Ricky, inainte de a iesi din scena.

Duminica sunt asteptati, printre altii, Stereophonics, Roisin Murphy, Sunrise Avenue, iar artistii Manu Chao si Nelly Furtado vor inchide festivalul, pana pe 11 iulie, cand are loc Aftershock, ziua dedicata rock-ului.

Kaiser Chiefs - "Angry mob"