Iti mai aduci aminte cand luai in concediu cateva filme foto? Ce fotografiai, aia developai, iar daca aveai ghinionul sa se voaleze filmul, adio fotografii din vacanta. Esti de acord ca fotografia digitala este una dintre cele mai minunate inventii din ultimii ani? Cititorii msnbc.msn.com au fost intrebati ce alte inventii se afla pe aceeasi lista. Care li s-a parut a fi cea mai importanta, afla din articol.

8. Hartile online

Acestea ofera informatii detaliate, incat si cei care nu stiu sa citeasca o harta sunt in stare sa gaseasca drumul. Aplicatii precum Google Earth iti permit chiar sa vezi exact unde mergi si ce gasesti in jur.

7. Fotografia digitala

Poti trage mii de poze cu un aparat digital si vezi imediat daca esti multumit cum arata. Ce nu a iesit bine, se sterge si se repeta. Nu mai trebuie sa dai o caruta de bani sa le scoti pe hartie ca sa vezi ce ai fotografiat. In plus, s-au inventat si site-urile care iti permit sa incarci pozele si sa le trimiti prietenilor si familiei in timp ce te afli inca in vacanta.

6. Posibilitatea de a face rezervari online

Nimic nu te scuteste de un drum pana la agentie mai mult decat facand o rezervare pe internet.

5. GPS-ul

Este atat de usor sa conduci cand ai un sistem GPS care sa-ti arate drumul, incat nu trebuie sa te mai temi daca ajungi intr-un oras necunoscut pe inserate sau daca o apuci pe un drum mai putin circulat. Harta pe care o intindeai pe tot bordul masinii a devenit o amintire.

4. Acces la bancomate in toata lumea

Nu trebuie sa mai ai portofeul doldora de bani cand pleci in concediu. Retrage bani de pe card oricand si aproape oriunde in lume. Nu mai trebuie sa alergi dupa o casa de schimb valutar la care sa gasesti un curs mai bun sau dupa o banca unde inchide devreme. ATM-urile iti usureaza viata.

3. Telefoanele mobile

Nu ne mai dam seama cat de important este sa ai un telefon, decat atunci cand avem foarte mare nevoie de el si nu mai are baterie sau cand nimerim intr-o zona fara acoperire. Este o binecuvantare sa poti face o rezervare la un hotel cand te afli inca pe drum, sau sa poti apela pe cineva cand ai dat de necaz cu masina.

2. Accesul la internet

Un mod ieftin de a tine legatura cu familia cand esti plecat in vacanta, internetul a ajuns astazi sa fie disponibil chiar si in cele mai indepartate tari din lume. In plus, odata cu raspandirea salilor de internet, iti poti face itinerarul pe loc.

1. Gentile de voiaj cu rotile

Usureaza viata mai ales barbatilor, carora le revine sarcina sa care toate bagajele. Ideea de a le pune rotile este binevenita pentru turistii de toate varstele, indiferent de forma fizica in care se afla. Te poti misca mai repede prin locurile aglomerate, fara sa iti rupi bratele cu bagajele.