Societatea Orhideea Com Tur, ce isi desfasoara activitatile in Parcul Herestrau, e obligata sa isi desfinteze constructiile. Societatea a construit, fara autorizatie, pe o suprafata totala de 1 900 mp: un ansamblu de 900 de metri patrati, cu restaurant, magazin electrice (orientare spre Soseaua Nordului), un teren de fotbal de aproximativ 400 de metri patrati si alte terase si alei betonate, care se intind pe o suprafata de aproape 2000 de metri.

Inspectori ai Serviciului Desfiintari Constructii Ilegale din cadrul Primariei Municipiului Bucuresti, muncitori ai Administratiei Lacuri, Parcuri si Agrement, insotiti de jandarmi si politisti comunitari au inceput, luni, demolarea constructiilor ilegale aflate pe domeniul public, in Parcul Herastrau. Actiunea vizeaza Societatea Comerciala Orhideea Com Tur SRL, al carei administrator este Florea Pelmus.

Societatea a construit cu caracter provizoriu, fara autorizatie de constructie, pe o suprafata totala de 1 900 mp: o constructie de 900 mp, din care 500 mp au destinatie de alimentatie publica (orientare spre lac), 400 mp - magazin electrice (orientare spre Soseaua Nordului), un teren de fotbal de cca 400 mp si alte terase si alei betonate in suprafata de 600 mp.

Societatea Orhideea Com Tur a obtinut dreptul de folosinta si administrare pentru o suprafata totala de 2 710 mp, din care 2070 mp spatiu verde, in baza contractului de inchiriere 2240/1999. Potrivit Biroului de Presa al Primariei Municipiului Bucuresti, contractul a expirat in anul 2004.

Mai mult, administratorul societatii nu a respectat intelegerea: suprafata care avea drept destinatie contractuala spatiu verde este acum betonata, pe ea se afla alei, platforme, teren de fotbal betonat, cu gazon artificial.