Unii isi organizeaza vacantele in functie de o anumita destinatie, altii, de ce locuri de cazare si preturi isi permit. De la hotelurile subacvatice, la cele in copaci sau cioplite in gheata, ofertele turistice sunt variate. Daca nu te-ai hotarat inca unde sa pleci in vacanta, incearca altceva anul acesta.

Utter Inn
Foto: staff.city.ac.uk
Utter Inn, din Suedia, mai poate fi numit si locul unde poti dormi cu pestii. Este o casa suedeza plutitoare, cu un dormitor aflat la 3 metri sub apa, in lacul Mälaren. De data asta, oamenii sunt cei care se afla intr-un acvariu. Turistii sunt adusi cu barca si lasati acolo pana a doua zi. In camera subacvatica gasesti numai doua paturi si o masuta, insa pe toti peretii exista ferestre prin care poti vedea tot ce misuna in apa. Daca vrei sa-ti faci o rezervare, o prima conditie este sa nu suferi de claustrofobie. Cazarea costa intre 250 si 350 de dolari pe noapte. Cei care se satura sa priveasca pestii pot iesi la suprafata unde fac plaja si inoata.

Hotelul Old Jail
Foto: oddee.com
The Old Jail, din Australia, este pentru curiosii care se intreaba cum este sa iti petreci noaptea intr-o inchisoare, fara sa fii arestat. Construita in 1866, inchisoarea a fost renovata si transformata in hotel in 1995. Mari modificari nu s-au facut, cea mai importanta fiind aceea ca acum ai posibilitatea sa deschizi celula si sa iesi singur din ea. Daca vrei sa petreci noaptea intr-o celula cu doua paturi, te costa 45 de dolari, iar intr-un dormitor comun, 20 de dolari. Cum inchisoarea se afla in apropierea Muntelui Gambier si a Lacului Albastru, aflat intr-un vulcan, este imposibil sa te plictisesti.

Hotelul Queen Mary
Foto: terragalleria.com
Daca o noapte petrecuta intr-o inchisoare nu ti se pare un lucru ingrozitor, atunci poti fi unul dintre curajosii care innopteaza pe cel mai de lux transatlantic transformat in hotel - Queen Mary. Singura conditie este sa stai bine cu inima. Vasul este celebru tocmai pentru ca este bantuit de fantome. Angajatii hotelului iti ofera un tur al locurilor bantuite, cum ar fi piscina de la clasa I. Se zice ca este bantuita de fantoma a doua femei care s-au inecat aici in 1930 si in 1960. Mediile detecteaza in cabinele de schimb de langa piscina o sursa de energie negativa. Cei care vor sa petreaca o noapte pe Queen Mary trebuie intai sa isi ia viza pentru America, dupa care sa scoata din buzunar intre 80 si 450 de dolari.

Parrot Nest Lodge
Foto: pbase.com
Daca vrei la inaltime, nimic mai simplu. Fa-ti rezervare la Parrot Nest Lodge, din Belize. Aici vei fi cazat in copaci. Dupa cum spune si numele, in zona sunt foarte multi papagali, sute de alte pasari si iguane uriase.

Daca inchiriezi o casa cu trei camere, micul dejun si cina incluse in pret, vei plati cel mult 50 de dolari.

Farul-hotel Heceta Head
Foto: uoregon.edu

Daca vrei sa vezi oceanul de la fereastra, alege Heceta Head Lighthouse. Este vorba de un far transformat in hotel, cocotat pe stanci, cu vedere la Oceanul Pacific. Se afla in SUA si este vechi de sute de ani. Este considerat de multi unul dintre cele mai frumoase faruri din lume. O camera aici costa intre 150 si 250 de dolari.

Beckham Creek Cave Haven
Foto: weirdomatic.com

Daca vrei liniste deplina, nu uita de Beckham Creek Cave Haven, un hotel sapat in stanca, cu jacuzzi subterane pentru relaxare.

Se afla tot in America si este preferat de cei care iubesc linistea, pescuitul, alpinismul si plimbarile cu bicicleta, dar care isi permit sa dea pe o camera intre 250 si 350 de dolari pe noapte.

Hotelul Capsula
Foto: acf-fr.org
Daca urasti locurile aglomerate, pe unde obisnuiesc sa misune zi de zi sute de turisti, alege Hotelul Capsula, din Olanda. Este format numai din capsule de salvare care au fost folosite cu ani in urma pe o platforma petroliera si care sunt acum inchiriate turistilor, la preturi cuprinse intre 100 si 150 de dolari. In schimbul acestor sume gasesti in camera saci de dormit, sampanie, DVD player si filme cu James Bond sau un glob din oglinzi, cum vezi numai in discoteci. Turistilor li se pun la dispozitie si biciclete, cu care pot da o raita prin Haga, orasul in care sunt plasate capsulele.

Ai visat vreodata sa traiesti pe o insula asemeni lui Robinson Crusoe? Ei bine, cei de la Kalame Cay, din Bahamas, iti transforma visul in realitate. Ai ocazia sa stai pe o insula, unde sa traiesti asemenea aventuri si totusi sa beneficiezi de luxul unui hotel de 4 stele. La vilele private de pe insula se ajunge numai cu feribotul sau cu avionul. Oaspetii se vor bucura de preparatele specifice bucatariei din caraibiene, pot pescui si pot face scufundari in apa cristalina ce inconjoara insula. Pentru o astfel de aventura, doua persoane trebuie sa scoata din buzunar pentru o noapte intre 250-350 de dolari.