Patronul unei cafenele din Amsterdam isi transforma localul in "Biserica unica si universala a fumatorilor Domnului". Patronul a luat aceasta hotarare in incercarea de a scapa de interdictia fumatului in locurile publice, care a intrat in vigoare in Olanda la 1 iulie.

Enoriasii vor venera o sfanta treime alcatuita din "Fumul, focul si scrumul", spune patronul cafenelei, Cor Bush, conform Mediafax. Bush afirma ca apara "libertatea religioasa" pe care o sustine constitutia Olandei, tara majoritar protestanta, care are numeroase "biserici".

Crediniciosii vor primi un card, prin care vor obtine permisiunea de a-si aprinde o tigara. Cei care nu au card de membru vor fi considerati simpli vizitatori care vor fi nevoiti sa respecte interdictia referitoare la fumatul in locurile publice.

Alte zece cafenele vor sa adere la aceasta 'credinta'. Potrivit lui Bush, localurile participante vor afisa un certificat pe care se va preciza: "aceasta comunitate a bisericii fumatorilor este libera sa fumeze pentru a-l onora pe bunul Dumnezeu".

Red se impotriveste legii care interzice fumatul in locuri publice, sustinand ca aceasta ar trebui sa gratieze micile cafenele care au angajati putini si care nu isi permit sa amenajeze spatii speciale pentru fumatori.