Tin sa-i avertizez pe cei atrasi de scurtmetrajele din competitia festivalului International al Producatorilor de Film Independenti ca, acolo unde in program sta scris “[proiectie] in prezenta juriului”, ar trebui sa citeasca “la cheremul juriului”. Dupa fiecare film, luminile in sala se aprind, pentru ca cei care decid palmaresul sa-si poata lua notite.

Acesta inca nu este un obstacol insurmontabil. Mai rau e ca, uneori, onorabilii membri ai juriului au vazut deja un scurtmetraj din competitie sau prefera sa-l ia pe DVD si sa-l vada la hotel (pentru a nu ne gandi la alte motivatii mai putin onorante), asa ca filmele cu pricina sunt sarite (chiar daca in sala sunt si spectatori platitori, dintre care unii, cine stie, au venit special pentru acele scurtmetraje).

Un exemplu concret: dintre cele cinci filme românesti incluse in calupul programat aseara de la 19:30, trei (”O zi buna de plaja” de Bogdan Mustata, “Danut pleaca pe vapor” de Radu Potcoava si “Bomboane de ciocolata” de Sebastian Chelu) nu au mai fost proiectate.

Afla mai multe pe blogul lui Fulger.