Productia "Cavalerul negru", cea de-a sasea parte a seriei "Batman", a inregistrat cele mai mari incasari din istorie pentru primul weekend de difuzare: 155,4 milioane de dolari. S-a stabilit, astfel, un nou record al incasarilor, productia depasind "Spider-Man 3", cu 151,1 milioane de dolari incasate in 2007, informeaza variety.com.

Warner Bros estimeaza ca filmul - care ruleaza intr-un numar record de cinematografe - 4.366 si in care Christian Bale joaca rolul lui Batman - ar putea incasa 220 de milioane de dolari in prima saptamana. Popularitatea filmului se datoreaza partial si aparitiei lui Heath Ledger, care a murit la varsta de 28 de ani. Acesta joaca rolul Jokerului.

Pe locul doi s-a situat "Mamma Mia!", o alternativa relaxanta pentru sumbrul "Batman". "Mamma Mia!", in care joaca Meryl Streep si Amanda Seyfried, a incasat, in primele trei zile de difuzare, 26,8 milioane de dolari.

Comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut, incasarile acestui weekend au fost cu 64% mai mari.

"Hancock", cu Will Smith in rolul principal, s-a plasat pe locul trei, cu 14 milioane de dolari. 11,9 milioane de dolari a incasat filmul de animatie 3-D "Journey to the Center of the Earth", situat pe locul 4.

In "Cavalerul negru" mai joaca si Aaron Eckhart, Maggie Gyllenhaal, Morgan Freeman si Michael Caine. Freeman si Caine au mai jucat si in "Batman Begins". Deoarece lansarea a avut loc in mijlocul verii, specialistii cred despre "Cavalerul negru" ca este favorizat in comparatie cu "Spider-Man", deoarece copiii sunt in vacanta si merg mai mult la film, fara a mai avea grija trezitului devreme a doua zi.

Trailerul pentru "Cavalerul negru" - aici