Miercuri seara, 24.000 de fani Metallica au zguduit stadionul Cotroceni. In ciuda ploii si a frigului, oamenii s-au strans unii intr-altii, asteptand inceperea concertului. Altii au avut umbrele. Nu cei intrati pe stadion, ci aceia urcati pe hotelul Marriott, care asteptau si ei acelasi lucru.

Trupa din deschidere, The Sword, a trecut relativ neobservata. Dupa cinci melodii cantate intr-un stil Metallica, dar ceva mai obosit si cu o sonorizare neconvingatoare, The Sword s-a retras de pe scena, anuntand venirea metalistilor. Apropo de asta, se anunta inca de pe atunci un mic detaliu legat de scena: nu se vedea ce se intampla pe ea. Asta, doar daca nu erai binecuvantat cu cel putin 1,80 m. Acelasi lucru si cu ecranele laterale. Amplasate - si ele, si scena - cu un metru sau doi mai sus, i-ar fi scutit pe multi de efortul de a urmari tot concertul pe varfuri sau de intrebat tot timpul: "Ce se-ntampla? Ce se-ntampla?"

La ora 21.00 s-au auzit primele acorduri din "The ecstasy of gold", iar de pe stadion a izbucnit vuietul fanilor surescitati de atata asteptare in ploaie. Concertul a inceput cu piesa "Creeping death" si a continuat cu melodii de pe vechile albume - Ride the lightning, Fade to black, One sau Whiplash.

Nimic de pe "St. Anger", insa Metallica a compensat in a doua jumatate a concertului, cand Hetfield nu a mai facut rabat la voce, nici Hammett la chitara si au oferit un show profesionist, in care sonorizarea si luminile au fost excelente. Memorabil intro la One, in care, pe fundalul sonor al mitralierelor, s-au lansat artificii rosii si explozibili, iar in spatele scenei au izbucnit jerbe de foc.

Whiplash a fost un maraton in care fanii au "alergat pe loc". Cantat la o viteza mai mare decat in varianta originala, la Whiplash nu a fost timp de respirat, versurile mitraliate si ritmul nebunesc lasand audienta aproape fara suflu.

La Nothing else matters a cantat publicul, iar pe gazon si in tribune s-au aprins mii de brichete. Metallica nu a fost lasata sa plece de pe scena pana nu a mai cantat trei bisuri - Last Caress, So what si Seek and Destroy. Cea din urma a zguduit, la propriu, stadionul: s-a cantat, s-a urlat, s-a sarit, ieseau aburi din tricourile ude si nimeni nu-l mai vedea in fata decat pe Hetfield strigand "Seearchiiin'" si lasand publicul sa termine - "...seek and destroy!"

In ciuda insistentelor publicului, care a aplaudat, fluierat si strigat "Me-ta-llica! Me-ta-llica" si "We want more!", rocker-ii nu au revenit pe scena. S-ar mai fi vrut "Die, die my darling" sau "The memory remains". Vor canta vineri, la Sofia, unde vor lasa in urma aceleasi trairi ca si la Bucuresti: bucuria "initiatilor" care i-au vazut pentru prima oara (comparativ cu "veteranii" care au mai fost si la primul concert, in 1999) si speranta ca Ulrich a vorbit serios atunci cand a zis "Nu vom mai lasa sa treaca alti 9 ani pana vom reveni. O sa ne vedem in curand!".

Cum ti s-a parut concertul? Ce piese ai mai fi vrut sa auzi pe Cotroceni? Ai poze sau filmulete si vrei sa ni le arati si noua? Trimite-ne pozele si parerile tale la redactie[at]hotnews.ro.

Setlist-ul concertului:

Creeping Death

For Whom The Bell Tolls

Ride The Lightning

Harvester Of Sorrow

Welcome home (Sanitarium)

Four Horsemen

And Justice For All

No Remorse

Fade To Black

Master of puppets

Whiplash

Nothing Else Matters

Sad But True

One

Enter Sandman

Bisuri: Last Caress

So What

Seek And Destroy

"Fade to black" live, pe Cotroceni

"Nothing else matters" la Bucuresti