S-a dat drumul la "ciclotit"!
Cicloteque (www.cicloteque.ro) inseamna un parc cu 100 de biciclete, dar si standuri de parcare pentru biciclete la sediile principalelor centre universitare, la Carturesti si la sediile UniCredit Tiriac Bank. Pentru a fi membri Cicloteque, biciclistii trebuie sa-si faca intai un abonament pe 12 luni (100 RON) la sediul de la Facultatea de Drept. Apoi pot sa inchirieze oricand o bicicleta cu ora (2 RON), jumatate de zi (10 RON) sau ziua intreaga (20 RON). Odata cu vehiculul, biciclistul primeste si un lant anti-furt si o casca de protectie. Elevii, studentii si pensionarii beneficiaza de reducere de 50% la toate tarifele.
"Traficul rutier excesiv este cea mai mare sursă de poluare in capitală" spun organizatorii in comunicatul de presa care insoteste lansarea. "In fiecare luna, in Bucuresti se produc 273 de tone de praf si 125 de tone de plumb, aproape toate provenind de la traficul rutier. Astazi, in Bucuresti circula zilnic cca 1.500.000 de autovehicule, incluzindu-le pe cele de tranzit sau folosite in aprovizionare. Aproximativ 30% dintre autovehicule circula folosind benzina cu plumb, combustibil extrem de nociv, interzis de Uniunea Europeana. In cazul expunerii la concentratii ridicate, particulele de plumb si alte metale aflate in suspensie pot afecta sistemul nervos, functiile renale, hepatice, respiratorii". Cresterea numarului de biciclisti va reduce din sarcina poluanta a masinilor si va ajuta orasul sa aiba un aer mai curat.
La lansarea proiectului au participat primarul Sorin Oprescu, europarlamentarul Daciana Sarbu, ziaristi si voluntari de la organizatia MaiMultVerde. Reporterul a acceptat din partea organizatorilor o insigna si o ata verde.
Din 1 august, centrul se va deschide pentru public. Accesul la serviciile Cicloteque se va face doar in baza legitimatiei de membru; orice persoana de peste 18 ani poate deveni membru Cicloteque. Semnarea legitimatiei de membru reprezinta acordul solicitantului de a-i fi inregistrate datele personale in baza de date a Cicloteque pentru uzul exclusiv al serviciului, de a respecta termenii si conditiile Cicloteque si prevederile regulamentului de aplicare a Codului Rutier.
Daca se afla in imposibilitatea de a restitui bicicleta inainte de expirarea termenului de inchiriere sau doreste pur si simplu extinderea acestui termen, abonatul poate solicita telefonic o prelungire sunand la numarul de telefon al centrului. Membrii pot opera oricate prelungiri astfel incat intervalul cumulat dintre momentul inchirierii si momentul restituirii sa nu depaseasca 72h.
Cicloteque va deschide anul viitor inca un centru de inchiriere in Bucuresti si are in vedere extinderea serviciului si in alte orase.

Cu excepția a două județe, în România un adult din patru e pensionar. Campioana e Hunedoara, unde aproape jumătate din adulți sunt pensionari
Parenting pe timp de pandemie - cum au supraviețuit părinții lunilor de școală online
K2 - Povestea ”muntelui sălbatic” - Tragedii și victorii pe un monument fantastic din piatră, zăpadă și gheață
Adele, The Cure, Drake și alții. Ce albume așteptăm odată cu revenirea industriei muzicale în 2021
INTERVIU Cum ne ferim de conspirațiile pe seama vaccinului anti-COVID: Fiecare reacție adversă cunoscută până acum e exagerată de conspiraționiști. Ți se dă de înțeles că vei păți cu certitudine acel lucru
VIDEO Vlog-ul lui Cristian Presură: Cum combat experții în Sănătate principalele temeri legate de vaccinul anti-Covid
Stimabililor, apropo, un abonament RATB pentru o zi e 8 RON, si nu platesti nici 1 milion pe an !
Trebuie sa fii prost cu diploma sa te bagi la asa ceva...Daca vrei neaparat sa mergi cu bicicleta iti cumperi una a ta, si chiar si la 7 milioane, se amortizeaza intr-o luna...(daca mergi in fiecare zi cu ea).
Oare astia de la CicloCACA au facut si ei niste calcule inainte?!
Prietene CicloCUCU, ejti cu capu' ?
Poate la nivelul de 40 RON / luna, mai ziceam... si fara abonamentul ala IDIOT.
Sa acopere spitele cu o folie cu mesaje publicitare ca sa mai scoata niste bani sa mai lase tarifele in jos, sa mearga cu jalba-n bat la primarie sa obtina acolo sha o subventie orisicat, macar sa scoata 2 salarii/luna ca nu o fi gaura in cer.
In fine, o sa combine alte facilitati, abonamente gratuite pentru unii si altii, tarife reduse nu numai pt studenti si elevi, o sa se descurce ei ca au PR, dor sunt cu Evenimentul ZIlei mana in mana...
Nu stiu despre cele facute in China, dar cele facute în Ungaria sunt f. bune. Recomand Neuzer (www.neuzer.hu), se gasesc în Buc. pe str. Coltei. Ceva k lumea, peste 700 RON ;)
Merita cu prisosinta :D
consulta site-ul asta sa vezi cate se fac in china
http://www.made-in-china.com/products/catlist/listsubcat/144/00/mic/Transportation.html
Iar la periferie te mananca cainii.
1. lipsei de piste pentru biciclisti. Sunt anumite strazi din Bucuresti pe unde in lipsa acestor piste n-as avea curaj sa ma plimb cu bicla
2. lipsei de centre pentru inchiriat si restituit. Pai daca iau o bicla de la Unirii pana la Romana, idea e ca mi-as dori sa o pot lasa la Romana, fara sa fiu obligat sa ma reintorc la Unirii pentru a o restitui; in cazul asta renunt sa o mai inchiriez.
3. lipsei de caracter a oamenilor. In Franta centrele de inchiriat sunt in aer liber, nepazite de nimeni, iar bicicletele sunt parcate cu un sistem antifurt. Si daca ar fi triplu securizate, in Bucuresti tot s'ar fura.
4. lipsei de interes a municipalitatii. La pozat se ingramadesc toti, cu dom' primar in frunte. Degeaba, daca nu se face nimic mai mult de atat. Si cum nu se face nimic din vremuri stramosesti, nu cred ca o sa inceapa acu'.
Parerea mea.
Costa mai mult ca la Paris?
Macar stii cat e la Paris ?
eu zic ca momentan, merita sa iti iei bicicleta proprie decat sa dai bani pe chirie
P.S. merge pe bicicleta in Bucuresti cam 25 km pe zi, deci nu vorbesc doar din auzite
1 euro abonament pe o zi, 5 euro pe saptamana. Pe perioada abonamentului trebuie sa lasi un cec garantie, care nu e incasat decat daca distrugi bicicleta. Si nu e ca la Buc unde platesti 1 milion si pe urma mai dai 200 de mii ca sa mergi cu bicicleta, acolo daca ai abonament e practic gratuit pentru ca statiile sunt foare dese si, chiar daca ai un traseu mai lung de 30 de min, poti sa il faci din bucati si nu platesti nik. Si asa, ca observatie, cand s-a deschis velib s-au deschis cateva sute de statii din prima zi, nu 4 statii in centrul orasului.
Dar abia astept sa imi fac abonament si sa calaresc o bicla din asta.
E un inceput, si trebuie laudat si sustinut.
Apoi celebrele benzi pentru biciclete: sunt prea putine, prea inguste, ocupate de masini, pietoni, pomi, cabine telefonice, etc. Cand va invata romanul bunul simt? De ce trebuie sa circuli ca pieton pe banda pentru biciclete? Pentru ca e mai colorata? Asta nu e un motiv!!!
De caini s-a mai zis, mai zic eu si de mizeria lasata de aceste "suflete"...
Iar aerul, doamne, aerul e imposibil de respirat in orasul asta. Ca biciclist depui efort, ai nevoie de o cantitate mai mare de aer si cand colo ce respiri? Un aer greu respirabil si otravitor.
Ar mai fi si situatia masinilor de la salubritate care uda carosabilul in plina zi, dupa care trece biciclistul si se stropeste din cap pana in picioare cu o substanta neagra si foarte rezistanta la spalat. Poate nu vad eu rostul acestei actiuni, dar pe afara se spala strazile la prima ora a diminetii si iarasi tarziu in noapte. La noi de ce nu se poate?
Cat despre cei care vor inchiria astfel de biciclete si le vor lasa pentru 10 minute legate undeva afara si nu le vor mai gasi la intoarcere, care va fi procedura? Le vor plati la supra-pret pentru nemernicia unora care se indeletnicesc cu furatul? De ce nu avem mai multi politisti pe strazi, de ce nu face nimeni nimic?!?!
Tot ce am scris am scris din experienta, o experienta pe care o repet din ce in ce mai rar in oras, multumindu-ma sa ies cateodata la munte la sfarsit de saptamana. De fiecare data cand ies cu bicicleta prin oras, ajung sa imi spun: "Eu si ideile mele destepte de a iesi cu bike in oras..." datorita motivelor de mai sus.
ela_crux
Sunt de acord ca e o idee foarte buna, dar am impresia ca facem lucrurile bune doar pe jumate si pentru reclama.
http://bikesinbucharest.blogspot.com
ps. nu costa 10 lei ora ci 2! macar cititi cu atentie informatiile, ca sa aveti ce comenta dupa aceea.