Viata pe un vas de croaziera e frumoasa ... daca esti turist. Inseamna 24 de ore de distractie. Daca insa te gandesti sa te angajezi, iata ce te asteapta.

Munca grea. Desi unii nu au probleme in acest sens, exista persoane care nu rezista sa munceasca peste 12 ore pe zi. Sigur ca fiecare profesie are particularitatile ei, insa trebuie sa fii constient ca daca ai urcat pe vas, nu mai exista cale de intoarcere. Daca nu esti prea in varsta sau prea tanar si nu ai probleme de sanatate, probabil vei reusi sa faceti fata cerintelor, insa trebuie sa te gandesti bine inainte.

Disciplina si regulamente. Uneori vei avea impresia ca esti in armata. In plus, regulile de igiena sunt foarte stricte.

Vei fi cazat in cabine foarte mici impreuna cu 3-4 colegi. Cu cat ai o meserie mai calificata si esti promovat, cu atat mai mult vei beneficia de servicii mai bune de cazare.

Ai acces limitat la facilitatile de pe nava: piscina, sala de gimnastica, baruri etc. Pe unele vase, echipajul are propria piscina si propriul bar, insa, de obicei, personalul nu are acces la facilitatile la care au acces pasagerii.

Toleranta zero pentru cei care nu au o atitudine corespunzatoare, consuma alcool, se drogheaza sau se bat. Fa asta si esti concediat.

Este strict interzis sa flirtezi cu pasagerii. Cel mult, iti este permis sa ai un iubit sau o iubita care face parte din echipaj.

Dorul de casa poate fi o alta problema. Echipajele sunt departe de casa pentru cel putin sapte luni. Desi poti tine legatura cu cei dragi prin telefon, e-mail etc., trebuie sa te gandesti ca vei fi izolat de familie si prieteni.

Rau de mare. Nu se intampla foarte des, dar pentru unii este o problema.

Uneori vei lucra in conditii de stres.

Pe vas sunt angajate persoane cu mentalitati diferite, care apartin unor culturi diferite, asa ca trebuie sa fii foarte tolerant. Cand multi oameni lucreaza in conditii de stres, este inevitabil sa nu apara conflicte, asa ca ti se va cere sa nu le faci probleme supraveghetorilor.

Sursa: truecruise.com