Luni, 11 august, se in vanzare pe www.myticket.ro biletele pentru concertul Jose Carreras, urmand ca la sfarsitul saptamanii acesteia sa fie disponibile si in reteaua magazinelor Diverta. Spectacolul va avea loc pe data de 4 octombrie, la Sala Palatului. Preturile biletelor sunt de 60, 80, 100, 300, 750 lei, in functie de pozitia in sala.

Incasarile din bilete vor fi folosite integral pentru a sprijini copiii aflati in zonele afectate de inundatii din Nordul Moldovei (Botosani, Suceava, Neamt, Maramures, Iasi), in cadrul programului "Sponsorizeaza un Copil". In urmatoarea luna, reprezentantii Fundatiei Dinu Patriciu - organizatorii concertului - vor merge in judetele afectate si vor afla povesti despre copiii aflati in dificultate, astfel incat la data concertului inca cel putin 50-60 copii sa fie inclusi in acest program.

In prezent, aproximativ 90 de copii sunt sprijiniti prin programul “Sponsorizeaza un copil” de catre persoane care doneaza cate 200 RON pe luna pentru ei, suma din care sunt cumparate alimente, carti, imbracaminte, rechizite si alte obiecte de care au nevoie. Pachetele sunt trimise catre copii in fiecare luna, ei fiind sustinuti pana in momentul finalizarii tuturor studiilor.

Tenorul spaniol originar din Catalonia este unul dintre cei mai proeminenti cantareti de opera ai generatiei sale, cariera sa cuprinzand peste 60 de roluri interpretate pe diferite scene muzicale ale lumii, inclusiv la Milano ("Un Ballo in Maschera", 1975), in New York ("Tosca", 1974), la Opera din San Francisco ("La Boheme", 1973), in Viena ("Rigoletto", 1974), La Londra ("La Traviata", 1974), in Munchen ("Tosca", 1974), Chicago ("Un Ballo in Maschera", 1976) si Verona ("Carmen", 1984).

Carreras a avut si o intensa actitivate discografica: a lansat nu mai putin de 150 de inregistrari, printre care se numara si 50 de opere complete, fiind premiat de-a lungul timpului cu numeroase discuri de aur si platina. Jose Carreras, alaturi de Placido Domingo si Luciano Pavarotti, a dobandit o larga faima si recunoastere internationala in cadrul celebrei serii de concerte "Cei trei tenori", incepute in 1990 si continuate pana in 2003.

Alaturi de activitatea muzicala, Jose Carreras este recunoscut si pentru eforturile sale umanitare, indreptate in special spre tratarea leucemiei. Carreras este fondatorul si presedintele Fundatiei Internationale Jose Carreras pentru lupta impotriva leucemiei, pe care tenorul spaniol a fondat-o in 1988, dupa recuperarea sa din cumplita boala.

Jose Carreras - "Nessun Dorma"