385.000 de spectatori au venit, in acest an, la festivalul din insula Obudam, comparativ cu cei 371.000 de oameni, prezenti anul trecut. Timp de o saptamana, spectatorii au putut urmari recitaluri a numeroase trupe care au vizitat si Romania in aceasta vara: Iron Maiden, Kaiser Chiefs, Lacrimosa si Alanis Morissette. Trupa R.E.M a fost atractia festivalului, strangand in fata scenei peste 70.000 de oameni.

Festivalul a debutat pe 12 august si a prezentat, pana duminica, spectacolele unor artisti cunoscuti in intreaga lume: Sex Pistols, Jamiroquai, Goran Bregovic. Trupa R.E.M a strans cei mai multi spectatori, urmata de trupele britanice Kaiser Chiefs si Jamiroquai, care au avut 68.000 de spectatori, arata Mediafax.

Kaiser Chiefs
Foto: sziget.hu
Vizitatorii s-au putut delecta cu numeroase feluri de mancare unguresti, vin, palinca si mancare chinezeasca, sarbeasca si sud-americana. Puiul de balta pane, melcii umpluti si gogosile cu usturoi au facut furori printre gurmanzi.

Pentru a face fata caldurii, municipalitatea a instalat fantani si a distribuit apa in spatiul de festival, participantii consumand, in total, 8.000 de metri cubi de apa de-a lungul evenimentului.

Haos organizat in publicul lui Goran Bregovic
Foto: sziget.hu














Pe durata festivalului nu s-au inregistrat incidente, cu exceptia a cateva cazuri minore de indigestie, zgarieturi si julituri, tratate de cei 5 medici care au fost de garda pe intreaga durata a festivalului.

R.E.M. - "Man on the moon" live la Sziget 2008