33 de grade Celsius. Sute de masini la gramada in zona Eroilor. 1 metru pe minut se inainteaza in caldura infernala. Acestea sunt cateva cifre ale primei zile in care circulatia bucuresteana a fost inchisa pe anumite artere unde, in weekend, va avea loc competitia auto Bucharest City Challenge.

In zona Eroilor, motoarele fierb. Nervii, la fel. Coloana de masini se intinde pe kilometri buni: "De obicei, fac cam o jumatate de ora pana la birou. Acum am plecat de doua ore de acasa si tot nu am ajuns la serviciu. Deja am facut mai mult decat dureaza drumul Bucuresti-Ploiesti", spune un sofer.

Unul dintre ei incearca sa o ia pe o straduta alternativa, insa un batran de pe margine il avertizeaza: "N-o luati pe aici, ca n-ajungeti nicaieri, nu e loc nici de masini, nici de oameni". Un taximetrist vine din sensul opus si le striga, din mers, celor care asteapta in trafic: "Mai bine intoarceti, ca mai in fata e omor!".

In apropierea zonei Izvor, masini din toate directiile stau blocate de minute bune in intersectie, iar soferii isi relaxeaza degetul pe claxon. Nu ajuta la nimic, dar parca trece timpul mai repede. Altii se dau jos din mijloacele de transport in comun si se indreapta catre metrou, facand slalom printre zonele de pe trotuare in care se lucreaza. It's just another day in Paradise.

De astazi si pana pe 26 august, traficul va fi inchis in urmatoarele zone:

- Bd. Libertatii, intre Splaiul Independentei si Piata Cosbuc,

- Calea 13 Septembrie, intre Sos. Pandurilor si Bd. Libertatii.

- Str. Izvor, intre Piata Arsenalului si Str. Bogdan Petriceicu Hasdeu.

- Bd. Natiunilor Unite, intre Str. Bogdan Petriceicu Hasdeu si Splaiul Independentei.

- Str. Bogdan Petriceicu Hasdeu, intre Bd. Natiunilor Unite si Splaiul Independentei.

- Bd. Unirii, intre Piata Constitutiei si Splaiul Independentei.

- Str. Uranus, intre Calea 13 Septembrie si Str. Sabinelor.

- Str. Dr. Staicovici, intre Str. Dr.Pasteur si Str. Izvor.

Evenimentul auto Bucharest City Challenge se va desfasura intre 22-24 august, pe traseul Bulevardul Natiunilor Unite, Strada Izvor, Calea 13 Septembrie si Bulevardul Libertatii.

Tu cum te-ai descurcat, pana acum, cu traficul de azi din Bucuresti? Asteptam parerea ta, poze sau filmulete.

Traficul din aceasta dimineata in zona Eroilor